Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.10.07. 11:06 emmausz

Paleo- és paleoketogén torta

Nagy változás állt be életünkben. Mától kezdve mindketten alapvetően ingyen utazhatunk az országon belül mind a helyi, mind a helyközi tömegközlekedési eszközökön, ha figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy számos járaton pótdíjat szednek. Mindenesetre nem kell gatyázni azon, hogy fél árat fizessen egyikünk, vagy korlátozott számú utazáshoz 90%-os kedvezményt vegyen igénybe. Tücsi évfordulójának megünnepléséhez mély levegőt vettünk és korábban hozzáfogtunk. Először akkor, amikor feleség kijelentette, hogy nem szükséges semmiféle meglepetés, mert ő már a Scholltól megrendelt egy elektromos ketyerét. Aztán telt-múlt az idő, s mivel sok húst kell párolnunk, sütnünk, elhatároztatott, hogy megrendel egy méretes kuktafazekat. Mondom neki, hogy ez névnapodra is. Mire ő: Mivel ketten eszünk a benne főtt ételből, a te születésnapodra is.
Ebben maradtunk.
Egy nap Levente elővarázsolt a háta mögül egy lilás színű csokrot. talán még nem nevesítette, csak hozta örömmel ajándékba. Majd vasárnap öccsétől kapott egy vegyes virágcsokrot, s tegnap Levente és szülei hoztak egy szépséges cserepes fokföldi ibolyát. Kérdeztem tőle, hogy vásároljak-e én is immár egy negyedik csokrot. Ő tiltakozott, amit szívesen vettem.
Inkább készítettem egy paleo-ketogén tortát. Zsírba mártott töpörtyűket ragasztottam egy porcelántálra. A töpörtyűk 65-ös számot formáztak. A számok „hasába” leragasztottam egy-egy hengeres extrudált kukoricapelyhet. Így kaptunk két gyertyát. A gyertyák közepébe szúrt gyufaszálakból lett a kanóc. Egy harmadik gyufával könnyen meggyulladt a beleszúrt kettő, amit már csak el kellett fújnia az ünnepeltnek.
Ezzel persze nincs vége. Az újabb paleo-tortát Elvi készítette. Ebbe immár hagyományosnak számító számokat formázó gyertyák kerültek. Újabb fújás, újabb siker, újabb hedonizálás. Mondanom se kell, hogy zömmel húskészítmények kerültek az ünnepi asztalra. Aki tehette, evett hozzá kenyeret, ivott mellé sört.
70. ZSOLTÁR. IMA SZÜKSÉG IDEJÉRE (A karvezetőnek – Dávidtól, emlékezetül) Istenem, irgalmadban ments meg, siess, Uram, segítségemre! Valljanak szégyent és piruljanak gyalázatukban, akik életemre törnek! Szégyenkezve hátráljanak, akik örülnek bajomon! Hátráljanak megszégyenülve, akik így gúnyolnak: „Úgy kell neki!” De ujjongjanak és örüljenek benned mind, akik hűségesen keresnek téged! Hirdessék mindig, hogy nagy az Isten, mindnyájan, kik várják az üdvösségedet! De én nyomorult és szegény vagyok. Istenem, siess hozzám! Te vagy segítőm és szabadítóm, ne késsél tovább, Uram! Közöm. Röpimaként hat sok hosszú zsoltár mellett és között. Szükség van az ilyenekre is. Az ember társait se mindig áltatja félórás kiselőadásokkal. Olykor elég egy-egy fontos/kedves/találó/alkalomhoz illő stb. szó.
Nézzük, Dávid megfogalmazását. Istenem - ments meg - ellenségeim hátráljanak - a hűségesek ujjongjanak – hirdessenek - nyomorult vagyok - te ne késsél, Uram! Ne feledjük, az anya a csecsemő gőgicsélését is megérti.  Hogyne értene minket félszavakból Isten? 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr797924060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása