Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.10.30. 08:39 emmausz

Egy nap története

Mosonmagyaróvárig 160 km-t csalinkáztunk különféle minőségű utakon. Hála Istennek, szerencsésen minden baj nélkül megérkeztünk. Kisebb csodát generált megújuló kinézetünk a fiatalok körében. Mivel erős a kötődésük a CH-ételek, italok iránt, helyettük is azt fogalmaztam meg, hogy nekünk lényegesen könnyebb elszánni magunkat a létmódváltásra, mert ha úgy tetszik, rövidebb ideig kell kibírnunk a „szükségleti étkezést”. Örömömre ragyogó közérzetben töltöttem a napot. Vérnyomásom nem szökött fel, sőt… Így nem tértem vissza a korábbi Normodipine felezett mértékű bevételéhez. Nincs rá szükség. Mivel nem vagyunk éhesek, várunk a reggelivel. Talán tízórai lesz belőle.
Átlapoztam a Zalaszentgrótról készült, kapott fényképalbumot. Újra ott voltam kicsit, ahol egy hetet töltöttünk. Még fülemben dübörög az ablakunk alatt robogó John Deer traktorok hangja. Kb. akkora hangjuk volt, mint a felszálló repülőgépeknek. Reméltem, hogy nem néznek be hozzánk a zárt ablakon át. Persze szó nem volt erről, bár a FB-on láttunk egy amerikai képet, ahol egy autó gazdástul „bement” egy házba.
Egyelőre tehát minden rendben. Maradjon is csak így.
Reggel mosoly paleo-ketogén páromra és kiugrunk az ágyból.
Elképzelem, hogy társalgásunk egyik témája lesz: Ketózisban vagy, drágám? J
94. ZSOLTÁR. (Ízelítő) AZ IGAZSÁGOS ISTEN. Boldog ember, akit te tanítasz, Uram, akit törvényed szerint nevelsz, hogy a rossz napok elmúltával nyugalmat adj neki, ám a gonoszt elnyeli a sír. Az Úr nem hagyja el örökségét. Mert az ítélet visszatér az igazságossághoz, és a tiszta szívűek mind követik majd… Ha már azt hiszem, hogy inog a lábam, akkor is megvéd a kegyelmed, Uram. Ha a szívben felgyülemlik a gond, vigasztalásod felvidítja a lelkem… az Úr az erősségem, menedékem sziklája az Isten… a [gonoszokat] gonoszságuk által veszti el. Közöm. Sok mindenről szól ez a zsoltár. A korabeli szokásos átkok mellett van pozitív mondanivalója. Isten az üdvösségünket akarja. A törvényei kitinpáncélként veszi körbe azokat, akikkel szövetséget kötött. A rossz napok után csakugyan a nyugalom időszakai következnek. Ezek a periódusok váltják egymást. Ahogy szoktam mondani: Ez a világ nem tökéletes.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr488035620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.10.30. 09:08:59

Már ezért is érdemes váltani: az őszinte rajongásért a megújult nagyiknak.
süti beállítások módosítása