Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.11.10. 20:36 emmausz

Még egy rövid összefoglaló fogyókúránk állásáról

In illo tempore (nyáron) Zamárdiban nyaraltunk. Kati lányunk sokat fotózott. Készített egy olyan képet rólam, amely a meztelen igazságot mondta ki – olvasta akaratlanul is a fejemre. Mivel 120 kilómmal nehéz volt sokáig álldogálni, megtámadtam a játszótéren egy rugós állatfigurát és ráültem. A hátulról felvett képen az állatból nem sok látszik, belőlem meg annál több. Szinte ráfolyok az ülésére, és akkora vagyok, mint egy elefánt. A látott élmény elraktározódott bennem és afelé terelte az érdeklődésemet, hogy még – talán utoljára – le kellene fogynom. Regnumi barátom feltett egy hirdetést: „Tartós fogyás orvossal”. Érdekelni kezdett, és mivel szoros volt a jelentkezési határidő, egy gyors megbeszélés után elhatároztuk feleséggel, hogy együtt megyünk fogyni. Nem titkolt szándékom az volt, hogy fontosabb neki jelen lenni, mint nekem, mert nemigen volnék képes átadni azt a sokféle információt, hogy mit, hogyan, miért kell sütni-főzni. Mit együnk és miért. A paleo-ketogén hús-zsíralapú táplálkozáshoz a főzés talán nagyobb mutatvány, mint a sokkal elterjedtebb és szélesebb választékot felvonultató szénhidrát-alapú. Ez életmódváltást jelentett, ami így 69 év felett azért nem túl egyszerű. De az ígért eredmények arra indítottak, hogy ne sokat lacafacázzunk, hanem vessük bele magunkat a közepébe. A drasztikus fogyást céloztam meg: attól kezdve csak a javallt ételeket ettem. Ennek a következményeit próbálom dióhéjban összegezni. Bő két hónap alatt súlyom 19 kilóval csökkent. Nem tudom, hol fogok kikötni, de még kb 25-öt kellene ledobni. Mivel 10 féle gyógyszert szedtem, és hírét vettem annak, hogy az étrendváltoztatás mellett letehetem a gyógyszereimet is, orvosi felügyelet mellett, a klinikán töltött egy hét alatt valamennyi gyógyszert elhagyhattam. Többek között négyféle vérnyomáscsökkentőt. (Egyelőre itt kísértenek ki nem váltott receptjeim az éjjeliszekrény fiókjában, negyvenketten vannak, egy negyedévre való adag.) 
Egyéb változások. 
Sűrűn előforduló ínygyulladásom a fogyózás óta többé nem jelentkezett. A vérnyomáscsökkentők elhagyása ellenére tenzióm elég alacsonyra váltott és stabilizálódott. Talpam bőrkeményedései látványosan eltűntek, lábam a vízhajtó elhagyása ellenére visszanyerte eredeti formáját (vízhajtóval ez nem ment). Ekcémám enyhült, noha nem használom a szteroidos kenőcsöt. Szívem még keresi helyét a mellüregemben, s ez a folyamat év végéig alkalmasint elkísér, amíg eredeti formáját vissza nem nyeri (Concor hatása), szinuszgörbém jó. A Xanax elhagyása álmatlanságot okoz mindmáig. Majd csak elmarad. Feleség is fogy. Mindketten a hús-zsír diétán vagyunk. Ő kétféle gyógyszert hagyott el (vércukorszint, enyhe vérnyomáscsökkentő). Hálás vagyok neki, mert úgy főz, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
Két fontos tényt nem hagyhatok figyelmen kívül. Egyik Pista bácsi (nevezzük Pista bácsinak) élménye. Tíz éve nyomkodta magába az inzulint. A klinikára érkezve az ott eltöltött második napon elhagyhatta a szurkálást, mert rátért a szénhidrátmentes étkezésre. Boldogan távozott. A másik (nevezzük János bácsinak) a leukémia olyan fázisában élt, amire az orvosok azt mondták, van még kb. két hete. Karja tele volt kelésekkel. Az étrendváltozás hatására karjairól eltűntek a kelések, és elkezdett hízni a csont-sovány ember. Mivel ott ült mellettünk, együtt örültünk a pozitív változásnak. A témáról egyelőre nem kívánok többet írni. Tóth doktor megmondta: Legyen huszadrangú kérdés az étkezés. Próbálom. Bár olykor eszembe ötlik: ... egy jó fagyi... izé... spongyát rá.
109. ZSOLTÁR. ÁTOKZSOLTÁR (A karvezetőnek – Dávidtól) Isten, akit dicsőítek, ne hallgass, hisz az árulók gonosz szája tátog ellenem! Hazug nyelvvel beszélnek hozzám, a gyűlölet szavával vesznek körül, s ok nélkül harcolnak ellenem. Szeretetem jutalmául váddal illetnek, én azonban imádkozom. A jót rosszal viszonozzák, szeretetem gyűlölettel... [így szólnak]: Senki ne bánjon kímélettel vele, ne akadjon, aki könyörül árváin! Törzse induljon pusztulásnak, a második nemzedékben szűnjék meg a neve! Atyáinak bűnét ne feledjék, ősanyái vétkét le ne vezekeljék, lebegjen az mindig az Úr előtt! Az Úr törölje el emlékét a földön!” Mivel senkin sem könyörült, üldözte a nyomorult és szegény embert, s a szenvedőnek életére tört. ... Ez legyen jutalma az Úrtól azoknak, akik vádolnak engem, akik gonoszul szólnak ellenem! ... Gúny tárgya lettem számukra, csóválják fejüket, ha látnak. Segíts rajtam, Uram, Istenem, irgalmadban ments meg engem! ... Hadd átkozzanak, csak te áldj meg. Valljanak szégyent, akik fölkelnek ellenem, csak a te szolgád vigadozzon. Vádlóim öltözzenek gyalázatba, mint köntös borítsa őket a szégyen. Vidám ajakkal dicsőítem az Urat, ... Közöm. Sima ügy. Azt ígéri, hogy ez egy átokzsoltár. Az is. A szemet szemért, fogat fogért elv egyfajta megfogalmazása. Mindmáig megoszlanak a vélemények arról, hogy nem jó a bennünk felgyülemlő dühöt, elkeseredettséget stb. tartogatni. Eddig rendben is van. Vannak, akik védik e szókimondó műfajt. Bennem eddig nem talált visszhangra. Imádkozzatok ellenségeitekért  – tanítja a mi Urunk. Hogy mit hoz a jövő, nem tudom. Jó lenne megmaradni annál, hogy a bűn rossz és nem az ember. Nem ránk tartozik az emberek megítélése. Bűnét néven nevezhetjük, s erőteljesen kifejthetjük nemtetszésünket. Az ítélkezést pedig bízzuk Istenre.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr398068632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2015.11.11. 08:13:08

Minden elismerésem a Tiétek! Ehhez a gondolkodását is át kell alakítani az embernek, a háztartását szintúgy. (Az egészségtudat legyen erősebb az eperfagyinál, mondom a pálya széléről.)

emmausz 2015.11.11. 11:45:38

Köszönjük. Agyilag már miénk a módszer. Reméljük, hogy lesz elég kitartás bennünk. Segítenek a csoportunkban kialakult kapcsolatok, egymás erősítése. köszönet mindenkinek, akik támogattak ezen az úton. A pm.csoportnak, Andinak, és Neked is, Violetta. Mások okulására írtam le. Megosztható, felhasználható, hogy terjedjen a jó. (Annyi rossz terjed és nagy publicitással.)

emmausz 2015.11.21. 09:11:47

Dr. T. Cs. Egy ujabb beszamolo, mely megmutatja, csak a hozzaallasod a fontos. Mert az agyad kortalan. Gyogyulas 70 korul es azon tul.
süti beállítások módosítása