Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.05.23. 11:44 emmausz

Rövid távú memóriám

Időről időre megsűrűsödnek a programjaim.
Hogy mégse használok naptárt, annak az az oka, hogy máskor meg, és általában nem olyan sűrűk, hogy ne tudnám fejben tartani őket. Most azonban sűrűk.
Ma Csia érkezik párjával Kaliforniából. Talán lesz közös találkozó, talán nem. Délután elkészülnek a kért színes fotómásolatok.
Holnap kiveszik Levike orrmanduláját, ha addig el nem kap egy műtéthalasztó náthát. Egy éjszakát tölt kórházban, ha minden jól megy.
Még ma elkészül a gyerekek kocsija. Ha nem, holnap a mienkre szükségük lesz.
Aztán az olasz intézetben Szőnyi Zsuzsa emléktábla és a róla elnevezett terem avatása.
Aztán, ha az orvos máshogyan nem akarja, kontroll.
Aztán Katiék.
Kb. egy hét múlva kocsikulcs másolás, képkeret elkészülése.
Közben temetés.
Aztán Zsuzsáéák.
Aztán Csia vissza az USA-ba.
Ennyi félét tudtam fejben tartani. Közben sok minden módosulhat. Jöhet szélsőséges időjárás, változás állhat be egészségi állapotunkban, nagy a család, akárkivel akármi lehet.
***
Egy vicc a facebook-ról: Néhány napja elhatároztam, hogy öt kilót leadok. Most már csak hetet kell leadnom hozzá. 
Ízelítő az Iz 28. f.-ből:
Figyelmeztetés Szamáriához
Jaj az efraimi részegek büszke koronájának, ragyogó ékessége hervadó virágának, amely a bortól tántorgók termékeny völgye felett van...lábbal tiporják majd az efraimi részegek büszke koronáját...

A papok és a hamis próféták ellen
Még ezek is tántorognak a bortól, és szédelegnek a mámorító italtól. A papok és a próféták támolyognak az italtól, a bor áldozataként; az erős ital elkábítja őket. Inognak, amikor látomást látnak, és bizonytalanok, ha ítéletet kell hozni. Igen, minden asztal tele van okádékkal, egy csöpp hely sem marad tőlük tisztán. „De kit akar az ilyen tudásra tanítani? ... [ezért úgy szól hozzájuk az Úr], hogy útjukon hanyatt essenek, összetiporják őket, tőrbe akadjanak, és fogságba jussanak.

Gonosz tanácsadók ellen
Halljátok az Úr szavát, ti gúnyolódók, akik népemen uralkodtok Jeruzsálemben! Ti ezt mondjátok: „Mi szövetséget kötöttünk a halállal, és szerződésre léptünk az alvilággal. Ha eljön a pusztító suhogó ostor, minket ugyan el nem érhet...”

Jövendölés
Ezért ezt mondja nektek Isten, az Úr: „Nézzétek, egy követ helyezek el a Sionon, egy értékes szegletkövet, egy erős alapkövet. Aki hisz, nem inog meg, és a jogot teszem mérőónná, az igazságot mérővesszővé.”

A gonosz tanácsadók elleni jövendölés folytatása
De a hazugság menedékét jégeső söpri el, és vizek árasztják el a várát...
Példabeszéd a földművesről
Figyeljetek ide, s halljátok meg szavamat, figyeljetek, s értsétek meg beszédemet! Vajon mindig szánt-e a szántóvető, mindig hasogatja és boronálja a földjét? Nemde, ha elegyengeti a föld színét, kaprot szór bele, elhinti a köményt, és vet a sorba búzát meg árpát, a szélére meg kölest. ...Ez is a Seregek Urától való: Mert csodálatos az ő tanácsa, és bölcsessége mindent felülmúl. Közöm. Mind a nép, mind az álpróféták részegségben tobzódnak. Nem marad el a büntetésük. Krisztusra utaló jelképe: Nézzétek, egy követ helyezek el a Sionon, egy értékes szegletkövet, egy erős alapkövet. Máig a legkedvesebb képem arról, aki az Alfa és az Ómega, s akiben biztonságunk van. (alapigém: A kő, amelyet az építők elvetettek, szegletkővé lett, Az Úr tette azzá, s ez csodálatos a szemünkben.)

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr238740288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2016.05.23. 13:11:16

Én kis cetlikre írok és ragasztok fel minden közelebbi és távolabbi programot...

Klári Bodó 2016.05.23. 13:27:49

Á, ez semmi! Én bemegyek a kamrába, és hirtelen fogalmam sincs, mit akartam ott.
Cetli? Az is jó.

emmausz 2016.05.23. 13:47:30

Az idős szerzetes mesélte, hogy minden programját füzetbe írja. Csak újabban elfelejti megnézni a feljegyzések állását.
Én is elfelejtem, ezért visszamegyek, (jól kijövök, ha bemegyek), általában beugrik, miért is indultam el. Mire megjegyzem magamban a rest kétszer fárad mintájára: A test kétszer fárad.
süti beállítások módosítása