Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.11.08. 10:56 emmausz

Mami, ma miről?

- Egykori főnököm útitervet készített. Egyik helyszínhez és időponthoz ezt írta. Előadás. Miről? Jogos a kérdés.
- Czakó Gábor állítja, hogy az (újság)írás mindennapos tevékenység. Naponta kell írni (és jó irodalmat olvasni is). Ha mindennap megírok egy oldalt, az egy évben éppen egy kötetnyi. Már csak ki kell adni.

- Ma. a templomból kijőve már több ízben feltette a kérdést: Mit főzzek ma? Egy alkalommal Mő. megmondta a tutit. Mire Ma.: „Mő., már nem éltél hiába! Köszönöm. Tényleg ez lesz ma az ebéd.”
Egyszer én is rávágtam: Csinálj lecsót! Ma.: Nem csinálok, annak nem most van a szezonja.    
Azóta aztán leszoktam a tanácsadásról (de én se éltem hiába).
Tapasztalom, hogy mindenki másképp csinálja.
- VD. pl. évtizedek óta egy témát fest. Mindennap. Mindennap ugyanazt, bár két egyforma képe nincs. Ezzel megoldotta a téma kérdését egyszer s mindenkorra.
- A napokban elhunyt Kocsis Zoltán említi egy videóban, hogy Beethoven a maga nemében varázsló volt, amennyiben nem ismételte magát zenekompozícióiban. Mindig képes volt újat felmutatni. Még ez áll a legközelebb hozzám. Nem is olyan könnyű biztosítani, hogy elkerüljem az ismétlődéseket. Azért törekszem rá.
Tehát ahány ház, annyi szokás, ahány mester, annyiféle elképzelés. Nem marad más hátra, mint hogy a jövőben is követem saját gyakorlatomat, s arról írok, ami éppen foglalkoztat.    
Ma pl. ez a kérdés foglalkoztatott.
Ízelítő az Ozeás 2. f.-ből:
A jövő távlatai
Izrael fiainak száma oly nagy lesz, mint a tenger partján a fövényé... az élő Isten fiainak nevezik majd őket. ... testvéretek neve: „Én népem!” és nővéreteké: „Irgalomra leltél!”

Isten és hűtlen jegyese
...Megtorlom rajta a Baálok napjait, amikor illatáldozatot mutatott be nekik; ... Rólam pedig megfeledkezett! – mondja az Úr. ... magamhoz édesgetem, kiviszem a pusztába, s a szívére beszélek. Visszaadom neki szőlőskertjeit... Azon a napon – mondja az Úr – így szólít majd engem: „Férjem!” És nem mondja nekem: „Baálom!” ...zavartalan nyugalmat biztosítok nekik. Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek igazsággal, törvénnyel, jósággal és szeretettel. Eljegyezlek hűséggel, hogy megismerd az Urat... „Nincs irgalom”-nak meg irgalmazok, „Nem népem”-nek meg így szólok: „Népem vagy!” Ő meg azt mondja majd: „Én Istenem!” Közöm. Az Isten mindenkit örökre jósággal, szeretettel, igazsággal vesz körbe, mert ő hűséges, hosszan tűrő és irgalmas szívű.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr411942401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása