Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.03. 19:53 emmausz

Hi-hi-hi, he-he-he

A humor isteni találmány, így emberi is. A nevetés jót tesz a szívnek...
Bár tízszer annyit nevetnénk, mint szokásosan.

Mindez annak a kapcsán él bennem olyan erősen, merthogy Kunfalvi Ágnes, MSZP-szóvivő a minap FIDESZt pocskondiázni akaró mondatát nem volt képes elmondani nevetés nélkül. Hogy mire gondolt közben, az az ő magánügye. A történtek után azt hiszem: ha valamiről elhíresül, akkor ez a fel-feltörő nevetés lesz az, amely emlékeztetni fog rá, és nem a nyilatkozatai.
A nevetés olykor nem kívánt helyen tör az emberre. Én egyszer jártam úgy, hogy a 33-as villamoson utazva az Árpád-híd Dagálynál lévő megállójánál le kellett szállnom, mert utazás közben olvastam. Karinthy Csodapókját olvastam, és feltört belőlem a röhögés, amit nem tudtam visszatartani. Világ életemben kerültem a feltűnést, nem maradt más hátra, mint az utazás megszakítása, hogy a megállóban alaposan kiröhöghessem magamat.  
Hogy a nevetés ragadós, könnyen igazolhatom. Levi unoka szépen tud fütyülni. Kivéve akkor, ha elkezdem röhögtetni grimaszokkal vagy valamilyen tréfás szöveggel.
Olyankor nem tud.
Van egy közhely, amely a közelmúltban megnevettetett. Talán mert Maci Laci basszus hangján szólalt meg bennem:
„Kevés vagy, mint macisajtban a brummogás.”
Most meg a kuplé szól bennem Kibédy hangján: Én nem hiszem, hogy normális vagyok...

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
Ízelítő a Zakariás 5. f.-ből:
A hatodik látomás: a repülő könyv
... láttam egy repülő könyvtekercset. Az angyal...így szólt: „Ez az az átok, amely rászáll az egész föld színére...elűz innen mindenkit, aki hamisan esküszik a nevemre.... s eméssze meg őket minden

A hetedik látomás: asszony a vékában
... „Egy véka közeledik...: „Ez az egész ország gonoszsága.” Akkor ... láttam, hogy egy asszony ül a vékában. Azt mondta: „Ez a Gonoszság!” Azután visszanyomta a vékába, és az ólomlapot a véka szájára tette. Amint fölemeltem a tekintetem, látomást láttam: Két asszony jött elő. Szárnyukat szél lengette: olyan szárnyuk volt, mint a gólyának. Fölemelték a vékát az ég és a föld közé. Ekkor megkérdeztem az angyalt, aki hozzám beszélt: „Hová viszik a vékát?” Azt felelte: „Templomot építenek neki Sineár földjén. Emelvényt csinálnak neki, és azon helyezik el.” Közöm: A megszemélyesített gonoszságból hamis istenség lesz, s szentélyt kap. Erről szólnak a látomások. A szövegből ennél a gondolatnál tapad meg a figyelmem: ...elűzik azt, aki hamisan esküszik a nevemre... A gonoszság és a nyelv hamissága elég szoros korrelációt mutatnak. Ha tudnánk, hogy mennyi baj forrása a felelőtlenül, meggondolatlanul vagy tudatosan hamisan előadott mondandó, biztosra veszem, hogy változtatnánk gyakorlatunkon. Sokszor észre sem vesszük, hogy nyelvünk harcol vélt vagy valós igazáért – a szeretet helyett. Ölelés helyett öl, építés helyett rombol. Tegyünk ellene.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr312094789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása