Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.05. 11:03 emmausz

Napok

Gobbi Hilda könyvét (Közben...) befejeztem. Gobbi nagy vállalkozó volt. Szerette a kihívásokat. Ebben a közegben érezte igazán jól magát. Az ivókkal ivott, a szavalókkal szavalt, a szegényekkel szegény volt, a gazdagokkal gazdag volt, a baloldaliakkal baloldali volt. Magas pártfogókra talált, akik alig győzték teljesíteni kéréseit.  Számos maradandót alkotott – az alakításain kívül is: Kollégiumot, színészek öregotthonát, színészmúzeumot. Nagyon félt a haláltól.
Már nem fél.
***

A múltkor megjelent közösségfejlesztő írásomat egy hozzáértő köszönte. Örültem a visszajelzésnek. Nem vagyok egyedül felvetésemmel. Tegnap a Regnum belső lapja új vezércikket kért és kapott. Ha ugyan átment az anyag.
Jártam már úgy, hogy nem sikerült a cikk továbbítása, tán elfeledtem csatolni vagy lemezhiba volt. Már nem emlékszem, csak arra, hogy a Zászlónk főszerkesztője emailt küldött ezzel a szöveggel: Anyag nem jött át, küldd újra, ne add fel.
Azonnal vettem a magas labdát. Ha nem adom fel, akkor továbbra sem fogod megkapni a szöveget. Dehogy adom  fel, inkább feladom.  
Ízelítő a Zakariás 7. f.-ből
...elküldték Szarecert, Regem-Meleket és embereit, hogy kérdezzék meg ...a prófétáktól: „Kell-e nekem az ötödik hónapban gyászolnom és böjtölnöm, amint már számos esztendeje megtettem?”

Visszatekintés a nemzet múltjára
Ekkor a Seregek Ura a következő szózatot intézte hozzám: ... az elmúlt hetven esztendőben ... talán miattam böjtöltetek...

Szolgáltassatok igazságot mindannyian,
gyakoroljátok az irgalmasságot és
tanúsítsatok részvétet testvéreitek iránt. 
Ne sanyargassátok az özvegyet és az árvát, az idegent és a szegényt.
Szívetekben ne forraljatok gonoszságot mások ellen. 
De megkeményítették a szívüket, , nehogy megértsék a tanítást... Ezért nagy lett a Seregek Urának haragja. Hiába kiáltott, nem hallgatták meg, majd ők is hiába kiáltanak... mondja a Seregek Ura; ... szétszórta őket... Közöm. A Biblia nem azért íródott, hogy elmesélje, mi volt akkor régen. Máig hat a tanítása. A böjtről beszélt már bőven Izajás utóbb Krisztus, amikor azt taglalja, hogy mit kérnek számon az ítéletkor. Zakariás is azonos értelmű tanítást közöl. Korunk kérdése: Ma értjük a tanítást? Ma nem keményszívűek az emberek? A ma kiáltását vajon meghallgatja-e azÚr?  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr912098847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása