Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.01.13. 18:51 emmausz

NO COMMENT

Idézek Emmerick Katalin könyvéből: Jézus tanító évei 1. SZIT, Bp. 2016.
„A süketnémák egészen olyanok voltak, mint a gyermekek. ...Odajöttek Jézushoz és ujjukkal a szájukra mutattak. ...Jézus ujját a fülükbe tette, hüvelyk- és mutatóujjával a nyelvük alá nyúlt. Erre hevesen mozgolódni kezdtek, körülnéztek, hallottak, sírtak, gagyogtak és beszéltek. Leborultak Jézus elé, majd elkezdtek énekelni egy nagyon megható néhány szóból álló egyszólamú éneket. Majdnem úgy hangzott, mint a Szent Háromkirályok karavánjának megható éneke. Ezután Jézus odament a vak férfiakhoz is, akik csendesen egy sorban álltak. Imádkozott és két hüvelykujját a szemükre tette, felnyitották a szemüket, és látták az Üdvözítőt és Megváltót, és dicsérő énekük egyesült a süketnémák énekével, akik most már tudták dicsérni Őt és hallgatni tanítását. Leírhatatlanul kedves és örömteli kép volt. ... Több tomboló megszállott is átfurakodott a tömegen, mintha szét akarták volna tépni Jézust. Ő rájuk nézett, és azok, mint a meghunyászkodott kutya omlottak a lábához, ő pedig parancsával kiűzte belőlük az ördögöt. Azok összeestek, sötét gőz távozott belőlük. Akkor felálltak, sírtak, köszönetet mondtak, és övéik hazavitték őket... (510-511. o.)
Moloch ökörként a hátsó lábán ült; karjai – melyeket gépezettel magához tudott vonni – olyan helyzetben voltak, mintha két kézzel megragadni készülne valamit. A feje egyetlen nagyra tátott száj, a homlokán egy görbe szarvacska... Áldozatbemutatáskor az alatta lévő katlanban tüzet raktak.  Az [áldozati] gyermekeket a karjára fektették, és az alatta és benne égő tűzzel elégették. A szobor a karjait magához szorította, és megfojtotta őket, hogy ne sírjanak. ... Amikor megmutatták, csodálkoztam, hogyan imádhattak az emberek ilyen szörnyűségeket. Akkor egy képben megmutatták nekem, hogy ugyanez a szörnyűség még mindig létezik, csak szellemi módon. Láttam, hogy most [1822-ben!!!] éppen olyan iszonyatos ez, mint akkor, és hogy ezekben a bálványokban semmi sem véletlen, hanem, ha a mai [1822!!!] emberek istentelensége  és bálványimádása egyszer testi alakot öltene, és a gondolataik cselekvéssé válnának, ugyanezeket a bálványokat látnánk.” (518-9. o.)   
NO COMMENT 
ÚJSZÖVETSÉG – Ízelítő a Máté 1. f.-ből:
Az evangélium Máté szerint
I. JÉZUS KRISZTUS SZÜLETÉSE ÉS GYERMEKKORA
Jézus ősei
Jézus Krisztus, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségtáblája. Ábrahám nemzette Izsákot, Izsák nemzette Jákobot, Jákob nemzette Júdát és testvéreit. Júdának született Perec és Szerach, Támártól. Perec nemzette Hecromot, Hecrom nemzette Aramot. Aram nemzette Aminadabot, Aminadab nemzette Nachsont, Nachson nemzette Salmont. Salmonnak született Boász, Ráchábtól. Boásznak született Jobed, Ruttól. Jobed nemzette Izájt, Izáj nemzette Dávid királyt. Dávidnak született Salamon, Urija feleségétől. Salamon nemzette Rechabeámot, Rechabeám ...nemzette Jákobot. Jákob nemzette Józsefet, Máriának a férjét, aki a Krisztusnak nevezett Jézust szülte. Így a nemzedékek száma: Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a Babilonba való elhurcolásig tizennégy nemzedék, és a Babilonba való elhurcolástól Krisztusig tizennégy nemzedék.

Jézus születése
...Mária, Józsefnek a jegyese, ... gyermeket fogant a Szentlélektől... az Úr angyala így szólt Józsefhez: Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van! Fiút szül, akit Jézusnak nevezel el, mert ő szabadítja meg népét bűneitől.” Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott: Íme, a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve.... József erre fölébredt álmából és úgy tett, ahogy az Úr angyala parancsolta. Magához vette feleségét, de nem ismerte meg, míg világra nem hozta fiát, akinek a Jézus nevet adta. Közöm. Máté a zsidóknak írta evangéliumát. Miattuk fontos a családfa. Ha belegondolunk abba, hogy József csak nevelőapja volt Jézusnak, elszáll a családfa jelentősége. Mindenesetre a névsor visszaköszön az Ószövetségből. Érdemes még kiemelni, hogy Izajás próféciájára utal az angyal (Iz 7,14). A kívülállóknak szerintem a legnehezebb elfogadni Jézus szűzi születését, a világ teremtéstörténetét és hogy Krisztus teste jelen van az oltáriszentségben. A problémákra nincs más válasz, mint a minket szerető Isten akaratlagos belenyúlása a történésekbe. Annak, aki Mindenható, semmi sem lehetetlen. (Vö. „embernek ez lehetetlen, de nem az az Istennek” (Mt 17,20).       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1912123607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása