Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.06.24. 05:56 emmausz

Mikrokörnyezet

Kinek mi... Amíg az ember dolgozik, addig az egy időben HÉV-re várakozók, az azonos útvonalon gyalogolók, a munkatársak stb. jelentik a mikrokörnyezetet saját családján, rokonságán kívül.  Amikor nyugdíjassá lesz, változik a helyzet.
Akikkel naponta találkozik a misén,
akik kutyájukat sétáltatják naponta a környéken,
akik kint napoznak az erkélyükön vagy éppen a füstöt eregetik cigarettájukból,
akik a lépcsőházat takarítják,
akik az előkertet gondozzák,
akik az erkélyük tartóelemeit szét, majd átfestés után összeszerelik, 
akik az utcán parkolnak,
akik unokájukat, gyermekeiket a közeli játszótérre viszik várat építeni, homokozni, hintázni, csúszdázni, vízben pocskolni, fogócskázni, darazsaktól tartani, ezek is bővítik a képet.

Tegnap egy fiatalasszonyra figyeltem fel, aki a hőségben rövid időre kihozta erkélyükre kicsi újszülött gyermekét egyet szusszanni? Talán. Nekem az volt a benyomásom, hogy meg akarta neki mutatni az utcát, az autókat és egyáltalán mindent, ami ott látható. No és meg akarta mutatni nekünk újszülöttjét. Kettősüket.
Hasonlót láttam a játszótér mellett is. Egy fiatalasszony fekete ruhában, ölében viszi kiscsoportos fiát, aki láthatóan csüng anyján. Simogatja nyakát, szól hozzá.. A mama tán válaszol, tán nem. Nem tudom megítélni a távolság miatt.. Elszakadt a köldökzsinór, de a szoros kötődés megmaradt. Laza szimbiózis.
Idilli kettős.
Ízelítő a Róm 6. f.-ből:
A keresztség Krisztus életében részesít
...Ha meghaltunk a bűnnek, hogyan élhetnénk tovább benne? ...akik Krisztus Jézusban megkeresztelkedtünk, az ő halálában keresztelkedtünk meg. ... Ahogy Krisztus feltámadt a halálból, úgy mi is ... ha halálában egybenőttünk vele, úgy a feltámadásában is. ... ne szolgáljunk többé a bűnnek... Ha Krisztussal meghaltunk, vele együtt élni fogunk. ...aki él, az Istennek él... adjátok magatokat Isten szolgálatára, tagjaitokat ... szenteljétek Istennek. A bűn nem uralkodik rajtatok, mert nem a törvény alá vetve éltek, hanem a kegyelemben. Mi következik ebből? az engedelmesség megigazulást eredményez... adjátok most tagjaitokat az igazság szolgálatára, a megszentelődésre... a bűn szolgálatának ... a vége a halál. Most azonban ... Isten szolgái lettetek. Gyümölcsötök a megszentelődés, célotok az örök élet. Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka azonban az örök élet Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Közöm. Nem szolgálhatunk két úrnak, az Istennek és a Mammonnak. Nem szolgálhatjuk a bűnt, és Krisztust. Az üdvösség forrása Krisztus kegyelme, ingyenes ajándéka.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412617155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása