Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.07. 06:25 emmausz

Tökéletlen

Próbálok nem bosszankodni. Előttem a PC, előttem két interneten megrendelt vonatjegy nyomtatásra várva (tudom, elég, ha okos telefonon látható, de mégis). Előttem a HP nyomtató. csakhogy a számítógép programja olyannyira kupáltabb, hogy kifogástalanul működő nyomtatómat nem ismeri fel, és mindenféle javaslatokat tesz, hogy hova mentsem a kinyomtatásra várt anyagot. OK. Elmentem. Majd rákattintok a nyomtatás parancsra. Erre ő újra felajánlja, hogy mentsem el valahová az anyagot. Nem mentem el. Kikapcsolom a nyomtatót. Ne fogyassza az áramot. Lehet, hogy az egész számítástechnikai rendszert ki kellene kapcsolnom, hogy ne fogyassza életenergiámat, ne bosszantson fel, és főleg ne tegye futásomat akadályfutássá a fejlesztés égisze alatt újra és újra megtanulandó technikákkal szembesítve.
***
Inkább arról írok, hogy Levi túlesett a kisebb beavatkozáson. Ráment apjuk-anyjuk egész napjuk, Domi pedig nálunk próbálta eltölteni ezt a másfél műszaknyi időt. Jó kis találmány ez a gyerek. Szókincse bőséges. Háromévesen választékosan fejezi ki magát. Kínálom füstölt szalonnás zsemlével. Elutasítja azzal, hogy ő a szalonnát csak sütve szereti. Nocsak.
Kedélye igen széles érzelmi skálán mozog. Már felismeri a szójátékokat. Jókat nevet rajtuk. Hálás minden versikéért, és hamar felcseréli a szavak hangzóit. (megégyszer, feteke, stb). Minden gyerek más. Egyik a fogkefét, foffekének, másik szokkeszének mondja. Egyszer csak ráállnak a helyes ejtésre. Vagy nem. Utóbbiak sose tanulnak meg helyesen idegen nyelvet, vagy csak nagy nehézségek árán.       
Ízelítő az 1Kor 2. f.-ből:
Az apostol igehirdetése
... nem akarok másról tudni közöttetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről... Tanításom és igehirdetésem a Lélek és az erő bizonyságából állt, hogy hiteteknek Isten ereje legyen az alapja. A tökéletesek körében azonban mi is bölcsességet hirdetünk..., Isten titokzatos, rejtett bölcsességét, amelyet Isten öröktől fogva megdicsőülésünkre rendelt...  a világ fejedelmei,  ha felismerték volna, nem feszítették volna keresztre a dicsőség Urát... Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik. Nekünk (Pál) azonban feltárta Isten a Lélek által. A Lélek ugyanis mindent átlát, még Isten mélységeit is. Ki ismeri az ember benső dolgait, ha nem a benne lakó emberi lélek? Hasonlóképpen Isten titkait sem ismeri senki, csak Isten Lelke... beszélünk, de nem az emberi bölcsesség tanította szavakkal, hanem ahogy a Lélek tanít, lelki embereknek lelkieket nyújtva. A testi ember nem fogja fel, ami az Isten Lelkéből ered. Balgaságnak tartja, s nem képes megérteni, mert lelkileg kellene megítélnie... Mi birtokában vagyunk Krisztus gondolatainak. Közöm. – Emlékezetem szerint Balás Béla emeritus püspök választotta jelszavául: nem akarok másról tudni közöttetek, csak Jézus Krisztusról ezeket a páli szavakat. – Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készített, akik őt szeretik – közismert megfogalmazása az örök boldogságnak. – Már ő is tudja, hogy a „testi ember” (ma e világinak, szekularizáltnak mondják) nem fogja fel, ami lsten lelkéből fakad. Ezért bélyegezi meg balgaságként. P. Teilhard de Chardin úgy éli meg a világ fejlődését, hogy az Ómega-pont felé tart. Ha igaza van, és ha marad a tendencia, még hatalmas misszió és idő, amíg eljut arra a nyugvópontra, ahol mindenki felismeri azt, hogy az egész világ Krisztusért van. A folyamatot az Isten kegyelme felpörgetheti. Marana tha (ezzel a mondattal záródik a Jelenések könyve): Jöjj el, uram, Jézus!  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112646663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása