Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.07.13. 06:58 emmausz

FELHŐK

FELH...
ők játszanak az égen. Előttem pl. bujócskáznak. Egy kis barna pamacs érkezik a szelek szárnyán, eltűnik a nagy fenyő ágai között és hiába várom, hogy felbukkanjon a fenyő túloldalán. Nem teszi. Fennakadt az egyik ágon?  A látszat ez. A valóság pedig alighanem az, hogy szertefoszlott, vagy a nap más szög alatt érte és láthatatlanná vált. Ilyesvalami történhetett, mert rövid időn belül több felhő átment ezen az átlényegülésen. Ami meglepő a mostani felhőátvonulásokon, hogy ilyem szeles vonulás áprilisban szokásos mifelénk, ám úgy látszik, hogy szokásaink és a klíma változóban vannak.
2007-ben a francia Sens-ban kezdtek érdekelni a felhők, részben, mert érdekes formájúakkal találkoztunk az égen, és még érdekesebb formájúakkal egy vastag albumban (Nuages) a helyi könyvesboltban. Ám az élet produkál még keményebb képeket. Kaposszerdahely és Dávod fölött soha nem látott szupercellákat lehetett fotózni a napokban.
Elég rendszerességgel fényképezem én is a felhőket, persze ezek a képek nem versenyezhetnek a hatalmas tányéraknákról készült fotókkal. Nem is bánom. Legyenek inkább unalmaskák, mint félelmetesek.
A tévé naponta adja hírül a viharok okozta károk mértékét. Soha nem esett szó viszont arról, hogy a viharok a levegő átmosásával, a korhadt fák leselejtezésével, az éltető csapadék elhintésével mekkora hasznot hoznak a mezőgazdaságnak, emberek tömegének. Egyszer be kellene számolni ezekről is. Nagyon meglepné a tévénézőket.
Úgy adódott, hogy tegnap délután, és ma hajnalban egyaránt lefényképeztem, amit az ég látni engedett.
Jöttek-mentek a felh...
...ŐK.     
Ízelítő az 1Kor 8. f.-ből:
Az áldozati hús fogyasztása
A tudás felfuvalkodottá tesz, a szeretet épít ... tudjuk, hogy bálvány nincs a világon, Isten meg csak egy van:... az Atya, akitől minden származik, s akiért mi is vagyunk, egy az Urunk, Jézus Krisztus, aki által minden van, s mi magunk is általa vagyunk... Némelyek a bálványoknak áldozott, s fogyasztásra a piacon felkínált húst esznek... Ha nem eszünk, azzal nem veszítünk, de ha eszünk, azzal sem nyerünk... az aggályosokat meg ne botránkoztassátok...  Krisztus aggályos testvéreidért is meghalt. Ezért ... inkább soha nem eszem húst, csak hogy testvéremet meg ne botránkoztassam. Közöm. Pál Krisztus hű követője. A Mester tanította: jaj, a botrányt okozóknak. Pál kerüli a félreérthető tetteket, pl. a piacon kimért áldozati állatok húsából való evést. A botrányokozás mindennapjaink velejárója.  Különösen vigyázni kell arra, hogy a gyerekeket meg ne botránkoztassuk mi, felnőttek.  Nem csak a svábok mondták: nich vor dem Kind. Nem tartoznak rájuk a kegyetlenségek, a viták, a számukra megemészthetetlen negatívumok. És mi hányszor mégse vagyunk eléggé óvatosak. Kicsusszan a szánkon a gyerekeket megbotránkoztató szó, elmarasztaló vélemény, rágalmazás vagy megszólás, pletyka és szidalom. Vigyázzunk hát magunkra, vigyázzunk a jövő reménységeire.  
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr812660451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása