Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.24. 09:48 emmausz

61. évforduló

Tegnap volt az október 23.-i megemlékezés 1956-ról kicsit szomorúbb időjárási viszonyok között, mint a forradalom évében, annak idején. Hatalmas tömeg gyűlt össze az eső ellenére az Andrássy úton. Szerettem volna valamelyik házban lakva lefotózni a tarka esernyőket felülről. Érdekes képkivágásokat lehetett volna készíteni. Nem tudom, élt-e vajon valaki ezzel a témalehetőséggel. De ha már lakás, egy mondat OV beszédéből, aki többek között Örkény Istvánt idézte. Emeleti lakás: A tini gyerek becsönget. Kinyílik az ajtó, a gyerek tisztelettudóan köszön: Kezét csókolom, néni, ha szépen letörlöm a lábamat, akkor kilőhetek a szobaablakon?
Hát igen. Ugyancsak Ö. I. emlegette 56-ban: „Hazudtunk éjjel és nappal, hazudtunk minden hullámhosszon.”
Este elvonultam a rádióval a hálóba. A premontrei szerzetes, Ullmann Péter 56-os visszaemlékezéseiből olvastak fel (Inkább létezni, mint látszani c. könyv). Mivel ő kortársam, akinek körei számomra is jórészt ismerősek, megfürödtem a hallottakban, és felidéződtek bennem is a hasonló élmények. Alighogy véget ért a felolvasás, átkapcsoltam a másik adóra, ahol sógorom, Varga L. (ma már püspök) tartott lelkigyakorlatot megfelelő érzékenységgel és benső átéléssel. Őt is végighallgattam. Szebben nem is végződhetett volna a nap. Igen, végződött, mert amikor kikapcsoltam a rádiót, már fél tizenkettő is elmúlt.
Ízelítő az 1Jn 5. f.-ből:
Hit Jézus Krisztusban
…az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Parancsai nem nehezek… Isten… tanúságot tett a Fia mellett… tanúságának az a tartalma, hogy örök életet adott nekünk, s ez az élet az ő Fiában van… Ezeket azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy megtudjátok: örök életetek van.

Az ima hatékonysága
…Ha tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat bennünket [Isten], tudjuk azt is, hogy amit kértünk, azt már meg is kaptuk… Minden igazságtalanság bűn, de van olyan bűn is, amely nem egyenlő a halállal.

Befejezés
…az Isten Fia eljött, és megadta nekünk a belátást ahhoz, hogy megismerjük az Igazat. Mi az Igazban vagyunk, az ő Fiában, Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet. Gyermekeim, óvakodjatok a bálványoktól! Közöm. János tanúskodik Krisztus igaz és hiteles voltáról, Isten tanúskodik szintén róla. Az igaz közénk jött, hogy beemeljen az isteni miliőbe. Kéréseinket Isten teljesíti, mielőtt még megfogalmaztuk volna. Ő tudja, hogyan. Merthogy az örökkévalóság szempontjainak rendeli alá olykor butácska kéréseink teljesítését.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1813067128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása