Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.10.25. 09:48 emmausz

Rövidülnek!?

Rövidülnek a nappalok, amennyiben ezen a napkeltétól napnyugtáig tartó időszakot értem. Ma pl. október 25-én a nap kel 7:14-kor, lenyugszik 17:40-kor. Ez Alig több, mint 10 óra. Érzem, tudom, tapasztalom s nem utolsósorban látom. December 21-én a nappal hossza csak 8,5 óra lesz, alig több, mint a teljes nap egyharmada. Az ágy továbbra is kitessékel valamikor fél öt és hat óra között. Több tényezőtől függ, hogy mikor. Mindenesetre várhatom, hogy megvirradjon. Ugye tomboló nyáron ez másképp volt.  Fél ötkor már világos volt.
Rövidülnek még a sétáink is? Nem biztos. Tegnap igazán kitettünk magunkért, és talán marad is ez a trend.
Rövidülnek posztjaim is, kivéve, amikor több-kevesebb részletességgel kivonatolok egy számomra valamiért fontos írást. De azok a gondolatok nem az én gondolataim, megfogalmazásuk nem az én megfogalmazásom. Mindenesetre tartalmasabbak annál, mint amit magam kotyvasztanék, különben nem engedném, hogy a posztjaim róluk szóljanak.
Rövidül még néhány dolog, de azokról most nem szeretnék megemlékezni, mert evidenciák.
***
Ez a Pista sose látogat meg engem – fakadt ki apósom anyja kb. negyedórával azután, hogy a fia látogatását befejezvén hazatért. Az idő múlásával – elég irracionális módon – egyre inkább megértem az idős özvegyasszonyt.  
Ízelítő a 2. János-levélből:
Bevezetés
Én, „az Öreg”, a kiválasztott Úrnőnek és gyermekeinek... Legyen velünk az Atyaistennek és Jézus Krisztusnak, az Atya Fiának kegyelme, irgalma és békéje, igazságban és szeretetben!

A szeretet parancsa
Igen örültem, hogy gyermekeid közt olyanokat találtam, akik az Igazságban élnek az Atyától kapott parancs szerint… A szeretet azt jelenti, hogy parancsai szerint éljünk… éljetek szeretetben.
Óvás a tévtanítóktól
Mert sok csaló fellépett a világban, aki nem vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el… Aki… nem marad meg Krisztus tanításában, nem mondhatja magáénak az Istent. De aki kitart a tanításban, az Atyát is, a Fiút is magáénak mondhatja. Az előbbinek ne is köszönjetek, ne részesedjetek gonosz tetteiben.

Befejezés
…sok mindenről akarok nektek … élőszóval beszélni, hogy örömötök teljes legyen… Közöm. Az öreg János óvja tanítványait a hamis tanítóktól, s arra buzdítja őket, hogy ne tartsanak velük kapcsolatot. Másrészt a legfontosabbat hangsúlyozza. Isten parancsa a szeretet, éljünk hát szeretetben. Nosza.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5413082748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása