Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.12.20. 10:48 emmausz

Hiány

Valami, aminek lényege, hogy nincs. Itt van pl. a lyuk. Ha van ott valami, nincs lyuk. De ha a valami szélein belül nincs semmi, akkor ott lyuk van. A semmi lehet-e valami. Adva Szőnyi István Kerti pad c. képe. Nem arról híres, hogy Szőnyi Zsuzsa és Triznya Matyi szívesen beszélgettek kettesben üldögélve rajta, hanem az, hogy a festő papa megfestette, mégpedig napsütésben. Valójában nem tudom, hogy a fehér alapozást hagyta-e meg a képen, s a kontúrok adták, hogy pad lett belőle, valójában festékhiány, vagy direktbe a természet zöldjét festette meg, és alakította ki a fehér napsütötte padot. A pad úgy van ott, hogy nincs ott semmi. Fama est, hogy ezért szeretik ezt a képet zen buddhisták.
Ha áram van, minden van – hirdette egy óriásplakát. Azonnal ellenkeztem: Ez nem igaz. Ha áram van, áramhiány pl. egyáltalán nincs.
Ha köd van, nem látsz semmit, csak a ködöt. De azt végtelennek érzékeled. A látótávolságon túl nincs semmi. Csak tejfehér köd (/ Bóbita, Bóbita épít, / Hajnali ködfal a vára…/WS) van.
S ha ez nem volna elég, Besenyő bácsira hivatkozom. Az emberek innen oda mennek, onnan ide jönnek. Én nem értem. Most jöttem onnan, ahová ők mennek. De miért? Hát nincs ott semmi…  
Ma reggel VD két képet mutat, az egyiken ő reggelizik feleségével. Felmutat egy lyukacsos sajtot. A másik mellette egy jelenet: Színes bőrű, öreg arcú, végletekig sovány gyermeket fecskendő segítségével próbál etetni egy kéz. Hihetőleg tejjel, vagy könnyű fehér krémmel. Hiány. Hiány az élelemiszer, hiány a víz, hiány a segítő kéz, hiány a szeretet. Ami van helyette, az a profit. Nem jó az semmire, ördögi találmány. Amikor azon gondolkozom, hogyan lehet előmozdítani, hogy a hiányok minimálisra csökkenjenek, alighanem az elsők között szerepel: Ellene mondok-e a profit hajszolásának, ellene mondok-e a vagyonosodásnak? Van-e bennem készség a megosztásra? Ha nem hiszed, kérdezd meg Jézust, mit fog számon kérni a végső elszámoláskor. Majd ő megmondja.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6813513859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása