Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.01.25. 17:02 emmausz

Érdekes könyv

Befejeztem M. Hesemann könyvének olvasását (Fatima titkai).  A hosszú elemzés meglehetősen diffúz, mindenesetre számos érdekes epizódot tartalmaz az elmúlt századok világpolitikai történéseit illetően.
Szerinte Sztálin nyerte a II. Vh.-t. Minden az ő szájízének megfelelően alakult. Többek között ő beszélte rá a szövetségeseket Drezda terrorbombázására.
Kitér Raszputyin életére és különös halálára. A rossz életű sztarecet rávették egy lakomára, ott megmérgezték, de a sok embernek is elegendő ciántól sem halt meg, sőt felélénkült. Majd revolverrel szíven lőtték. Ő magához tért, menekült, s közben még két lövést kapott és élt túl. Ekkor a zajló Néva jégtáblái alá suvasztották, ahol végül is megfulladt.      
Leír egy jelenést, (Akita, Japán), könnyező Mária-szobor utal a fenyegető veszélyre, ami be is következik. Fukusima atomerőműve megsérül, s kétszer annyi radioaktív szennyezés keletkezik (folyik a Csendes-óceánba), mint a csernobili baleset alkalmával.   
Leírja részletesen a mexikói guadalupei Mária-kép keletkezéstörténetét, egy ponchóra vetülő Mária-kép természetfeletti tulajdonságait.
Kitér arra, hogy egy ukrán 2000 fős faluban (Hrusiv), szintén Mária-jelenés történt. Az ukránok feladatul kapták az oroszok megtérítését.
La Salette is szerepel a leírásokban, erős kritika hangzik el Franciaország elkereszténytelenedése miatt. Szól Lourdesről, szól a párizsi Lebouré Katalinról, de nem szól Medjugorjéról. Nem tudom, hogy mi az oka? Lehet, hogy a témája olyannyira sok szálon fut, hogy már csak terjedelmi okokból is kerüli a kitérőket.
Mindent összegezve, amit a fatimai történésekről tudni lehet, azt csokorba fogja és kellő részletességgel tárgyalja.
Mint megjegyeztem már, mi földhöz ragadtan nézzük a történelmet, M. H. pedig megpróbálja az eseményeket az Isten tervei szemszögéből láttatni. Ez rendkívül bonyolult, és nem is látunk tisztán, hogy is tehetnének – békaperspektívából szemlélve azt, ami amonnan mintegy „Deus ex machina” – látszik.
***
L. (6) szülinapra kapott egy mikroszkópot. Nagyon örül neki. Mondom, nézzétek meg egy v.hagyma hártyáját  kinagyítva. Ezzel váltunk el egymástól. T.nek mesélem: Régen volt: Piaristák. Biológia óra vége, Sz, a biosz-tanár még beállít egy metszetet, s kéri, hogy a szünetre kitóduló diákok nézzenek bele a mikroszkópba. Mindenki be van sózva, mindenki tízóraizna. Gyorsan elvonulnak a látványosság előtt, s sietnek tovább. Utóbb Sz. tanár is belenéz a tubusba, és csendesen megjegyzi: hülyék. A tárgy elmozdult, a képen nem látszott semmi, de senki se reklamált miatta.
Hiszen kicsöngettek.       
 
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2313603339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása