Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.01. 07:45 emmausz

Boldog második félévet!

Néha a foci VB meccsei elé ülök. Nézem a különféle nációk mérkőzéseit.  Azon kapom magamat, hogy valamelyik győzelmét remélem. Mintha nem mindegy volna számomra, hogy melyik csapat nyer.
És nem mindegy. Hogy miért van ez így, nem tudom.
Végül is még az is mindegy, hogy idén Uruguay, Franciaország vagy akármelyik nemzet csapata lesz világbajnok. Eddig legjobban a spanyol-portugál összecsapás tetszett. Abból is Ronaldo szabadrúgásgólja. Nem is annyira a gól, hanem az, ahogy a csatár magába szállt, hogy teljesítménye 100%-os legyen. A tévé jóvoltából közelről láttuk arcát, azt a hallatlanul erős összpontosítást, amely minden idők vadászait jellemezte. Koncentrálás, különben elfut a zsákmány, éhen marad a közösség, talán éhen is hal. Itt muszáj nyerni. Ezt láttam viszont Ronaldón.
Korábban elszórakoztam azzal, hogy a világ csapattagjai magyaros hangzású neveit kigyűjtsem. Olykor gazdag anyagot találtam. Volt Carvallo (kárvalló), Cannavaro, (kannaváró). Most csak Hurtado volt a korábbiak közül, no meg Sarr. De Khalifa, Sabaly (szabály), Lang, Polo, Granat, Borja, Vargas, Corona, Hadary, Szilva, Warda, Vida, Mi randa, Hazard, Messi (Jó kérdés, hogy idén Messi-e még a Messi?), és még néhány bizonyította, hogy az egész világ magyar :) :) :). Mindenesetre szórakoztat ez a felfedezés.
Ma reggel új félévre ébredtünk. Július 1. van. Csapatunk kiegészül 1212. számú unokánkkal. Ide repül francia földről, hogy új terepen dolgozzon huzamos ideig. Meg kell értenie, hogy je ne parle pas en français. Mindenesetre kikészítettem oda-vissza a szótárakat. Különben is ő a fiatal, akinek fog az esze, megtanul magyarul ez idő alatt.
Kell a közvetítő ember a kiszakadt család és az itthon élők között.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714085393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása