Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.03. 06:13 emmausz

Poszt cím nélkül

Hogy mit érez és mit nem a növény, nem tudom. Egyfelől kísérletekkel igazolt tény, hogy a szidott növény elsatnyul, a dicsért pedig kiteljesül. Amikor meglátok egy dekoratív gerberát, nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a sárga közepén fekete folt látszik. Az a gerbera meg van manipulálva. Mert levágva nem volna képes megtartani virágja súlyát, ezért a következőt teszik vele a virágdíszítők. Kampót görbítenek egy hosszú drót egyik végére, a másik végével pedig átszúrnak a virág közepén. Áthúzzák a drótot, és a kampó belemélyed a virág testébe. A drótot megtekerik a virágszáron, így a gerbera haldoklásában is a fittség jeleit mutatja. A kérdés csupán az, hogy illik-e a dekorációs eszközt használni erre a célra? Messziről szépséget mutat, közelről azonban nem túl gusztusos. Hasonló okok miatt nem szeretem a művésziesen megcsonkított fácskákat, a bonsaikat. Egy fa éljen a kertben, a fáskertben(Baumgarten), az erdőben. Szolgáljon a vízparton, álljon magányosan mint Csontváry cédrusa, de ne haldokoljon a folyamatos megcsonkítás következtében.
***    
F. mintegy 10 éve üdülés közben megkérdezte fiát, T.-t, hogy miért ücsörög, miért unatkozik a hintaágyon. A fiú visszakérdezett: – Nem szabad?
– De, végtére is nyaralunk – hangzott a válasz.
– Jó, akkor folytatom.
Most eljött hozzánk.
Wifi van, laptopja van, foglalkozása programozó.
Mi kell még? 
***
Nézem a foci VB.-t. Aztán elgondolkodom. Nem mindegy nekem, hogy a belgák mennek tovább, vagy a japánok? Utóbbiak keményen küzdöttek, de a rendes játékidőt követően kaptak még egy gólt. Kiestek. Japán a lista ötvenvalahányadik, Belgium a világ harmadiknak jegyzett csapata. Az előzőek tehát hősök. Ami pedig engem illet, jobban járok, ha csak az összefoglalókat nézem meg. A kilencven perces futkosást, vagy lötyögő taktikázást kihagyhatom.
Ami pedig a közvetítések képminőségét illeti, hasznos dokumentumai lehetnek a tömeglélektannal foglalkozóknak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8114089897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása