Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.10.22. 09:40 emmausz

Érzékenyítés

Kíváncsiságból megnéztem a szót a Magyar értelmező kéziszótárban. Sejtettem, hogy nem találom meg benne az érzékenyítés szót. Újabb kategória, mint az olcsítás. A harmadik évezredben került ide hozzánk. Kifejezetten a political correct beszéd szülötte. Arról szól, hogy ráneveljen olyasmikre, amiket nem akarnál (a globalista világban kit érdekel, hogy te mit akarnál).
Ha azt mondom, hogy a karácsonyra készülődőben az üzletközpontunk tele van pisztolyokkal, gépfegyverekkel, kardokkal és űrfegyverekkel, s netán keresném az okát: érzékenyítés. Szokja az a gyerek a háborús szituációkat
Ha azt látom: a polcokon sokasodnak az ehetetlen narancsszínű tökök, nem keresem az okát. Tudom. Érzékenyítés. Hadd élje bele magát a gyerek a pogányságba. (Halló, vén tökfej!)
Ha azt mutatja a tévé, hogy Párizs központjában utcahosszat hajlonganak térden állva a mozlimok, az oka ugyancsak: érzékenyítés. Hadd szokjuk meg, hogy az iszlámnak jogai vannak Európában.   (Párhuzamosan rombolják le a keresztény templomokat, fűrészelik le a kereszteket, mert a pogányokat zavarja. Ez is egyfajta érzékenyítés. Szokjuk csak meg, hogy a vallásunk magánügy, olyannyira, hogy tétlenül kell végignéznünk jelképeink elpusztítását.)
Még a smile közötti szívecske is azt súgja: ne csak Istent imádd, hanem a pókokat, a szauruszokat, a skorpiókat, a fagyit, a csokit, a csókot, szíved választottját, a göcsörtös fát, az év bogarát, a szűnni nem akaró dobolást, zizegést, a fesztiválokat. Érzékeid folyamatos kizsigerelését. Mindezeket imádod, mert erre érzékenyít a PC kifejezés.  
Ha arra gondolok, hogy miért hívják Hellnek (pokol) az energiaitalt, démonnak a soproni sört, Nero-nak az autókereskedést, miért kötik ki az interjúalannyal, hogy a beszélgetés során nem ejtheti ki az Isten és a Jézus szót, akkor nem gondolhatunk másra, minthogy a PC-nek nem felelnek meg keresztény kategóriáink, csak a rombolás erőinek a példaképei. Az Istentől való verbális elzárkózás oka szintén az érzékenyítés.  
Óhatatlanul a sunyi szellentés képzete rajzolódik ki bennem, amikor az érzékenyítés szóra gondolok. Valakik bűzt árasztanak, de nem vállalják, hogy ők terjesztenék az ocsmányságokat. Azokkal terjesztetik, akiket „megvettek kilóra”.   
Minap olvastam egy cikket, amelyben megragadott egy mondat. „A törökök százötven évig érzékenyítettek bennünket, de teljesen eredménytelenül.” Mi tagadás: jól eső vigasztaló kijelentés.
Melyhez hasonló jókat kívánok! – Göre Gábor szavaival, ám a helyesírásra is ügyelve.
***
Betűrejtvények
SK – kelés k elé s
KFÜGG – függ elé k
EFNE – egy e f en e

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9514315035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása