Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.16. 17:48 emmausz

Útjai nem a mi utaink

Szerzetes nővér. Ismertem. Rákot diagnosztizálnak nála. Sokan imádkoznak felépüléséért. Menthetetlen. Csakugyan az. Meglátogattam. Néhány nap múlva elhunyt.
Nem hallgatta meg imáinkat az Isten?
II. János Pál pápa nagy betegen haldokolt a Vatikánban. A Szent Péter téren hatalmas embersereg imádkozik a jó pápáért. Isten magához szólítja azon a húsvét utáni szombat estén. Nem hallgatta meg az imákat?
Olvasok egy történetet a Medjugorjéról szóló könyvben.
Nő, neve Sabina. Nem vallásos. Barátnője valahogy elcipeli a kegyhelyre. Viszi magával a négyéves Federicót, agytumoros kisfiát is. Imádkoznak felette. Szentségimádáskor látja a gyermek, ahogy a pap „az aranyszínű napocskával sétálgat” a kezében. Megáll mellette, megérinti a monstranciával a pap a fejét. A gyerek érzékeli az áldást. Mamájához fordul: - Mama, nagyon furcsa ez a pap. Megégetett, ahogy hozzám ért! Mintha tűz égne a fejemben.
Utóbb az onkológiai intézetben kontroll. A radiológus vizsgálja a gyerek állapotát mutató képet. Majd megkérdezi: - Ki műtötte meg ezt a gyermeket?
- De hiszen nem műtötték meg! – így az anya.
- Asszonyom, a gyermeket valaki megműtötte, ez egészen biztos. Eltűntek a daganatok a gyerek agyából.
- De doktor úr…
Ma hat éves a gyermek… Gondtalanul él, játszik, ugrál, rosszalkodik… Megérintette őt Jézus, a fehér ostya a napocska közepéről.
Anyja utóbb kijelenti: Ekkor megértettem, hogy Jézus él.
***
Írva van, hogy az Isten jobban örül egy megtérőnek, mint kilencven kilenc „igaznak”.
Akinek tehát alig pislákol a hite, jól teszi, ha menthetetlen betegéért imádkozik. Bármennyire is hihetetlen: Vannak még csodák. Éppen megmagyarázhatatlanságuk miatt minősülnek csodának.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3314491184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása