Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.17. 13:50 emmausz

Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison.

Megvallom, belefáradtam a gerjesztett városi, utcai, épületeken belül zajló hepciáskodásokba. Mit is mondott Sir Winston Churchill? „Ha húszévesen nem vagy liberális, nincs szíved, ha negyvenévesen nem vagy konzervatív, nincs eszed.”
Tulajdonképpen hány évesek is vagyunk?
Ami manapság látszik, hogy ez se enged, az se hagyja, és most tegyük félre az érveket, hogy melyikeknek van igazuk, miféle felhatalmazással támadnak, akik támadnak, és jogosan jár-e el a másik tábor.
Megvallom,
belefáradtam a FB híreibe, de talán még inkább a tisztességestől a legmocskosabbig terjedő megfogalmazású hozzászólások olvasásába.
Belefáradtam a véget érni nem akaró elégedetlenségáradatba.
Bele a sárga mellényekbe,
bele a kődobálókba,
bele a közelgő szép ünnepet támadó esztelen megnyilvánulásokba.
Tomka Ferenc, aki pap, egyszer egy előadásában emlegette, hogy ha valami keményfejű csőlátóval, megrögzött gondolkodású atyafival találja szemben magát, egy jó ideje már kitér mindenféle vitatkozás elől. Magában, csendben imádkozik az illetőért, hogy a hiábavaló szájtépés helyett világosítsa meg az Úr, tegye helyére esztelenségét, térjen egy belső sugallat hatására a normalitás útjára.
Talán sikerült vallásos olvasóimat ráébreszteni annak a fontosságára, hogy mindennél fontosabb imádkozni azért, hogy a közös dolgainkban való munkálkodásban az egyelőre egymással fenekedő honfitársaim életében következzen be gyökeres változás, hogy érvényét veszítse a századokon áthúzódó „rossz szomszédság, török átok”, az egymással szembeni fenekedés a politikában. Veszítse érvényét a közelmúltban már idézett Szalay L.-féle rigmus: „Magyar magyart rontja. Kár. Bár több esze volna már.”
A magam részéről mindenféle érvelést be akarok fejezni, és az égiek közbenjárását kérem helyette, hogy ahol a mi erőnk már megtörik, ott lépjen az, akinek minden hatalmában áll. Irányítsa tetszése szerint sorsunkat az, akinek hatalma van megváltoztatni és a normalitás irányába terelni az ellenséges lövészárkokból támadó felek gondolkozását, cselekedeteit.
És ha azt mondod, hogy de hát… akkor a válaszom:
- Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison.   
Jó, de hát tényleg …
- Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison…
- Na de…
- Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison.   
Sőt. Tudjátok mit: Ezennel kezdeményezem a magyarok egységéért folytatott nonstop imát, ameddig az értékek mentén meg nem változik a helyzet.
Benne vagytok?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014495404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása