Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.03.18. 05:47 emmausz

Kokk elvtárs megint rosszul lássa a problémát. (bef. rész)

Idézetek a vele készült interjúkötetből 2.
- Isten itt ül most is mellettünk. Mese nincs. Én az örökéletben nem hiszek. Hiszek viszont az öröklétben. Az élet ugyanis négydimenziós (térben, időben zajlik). Ezzel szemben, amikor életed egésszé vált, csak léted van, történeted nincs tovább. A másvilágon nincs történés csak létezés van.
- A háborúban szökött katona lettem. Ausztriában elkaptak a németek. Egy öreg osztrák népfelkelőnek megparancsolták, hogy vigyen a faluba. A kukoricás mellett az öreg rám kiáltott, hogy futás, s a levegőbe eresztett egy sorozatot. Aztán visszament jelenteni, hogy szökni próbáltam s ő agyonlőtt. Ez nekem bizonyíték egy életre, hogy velem csak az történhet, amit az Isten jónak lát. - Tennivalóm van…
- A magyarok nem tudják, hogy az amerikaiak milyen keményen védik saját nemzetük érdekeit. Nem veszik észre, hogy mi csak piacnak, felvonulási területnek, esetleg víkend-teleknek kellünk.
- Ez az ország és nép halálra van ítélve, ha nem teszünk mielőbb az ország élére a mi érdekeinket keményen képviselő vezetőket. ( Az interjú a Gyurcsány-időkben készült!!!)
- Krisztushoz hasonlóan én is kiverném a kufárokat bármilyen templomból, hívják azt bárha Parlamentnek is… noha lehet, hogy „Kokk elvtárs megint rosszul lássa a problémát”.
- Íróasztalomon mindig ott állt a feszület. Kérdezték a munkahelyemen, hogy minek ez ide? És hol van a Rákosi-kép? Azt feleltem, engem Jézus Krisztus nagyon érdekel, Rákosi elvtárs meg kevésbé, úgyhogy a feszület marad. Kérdezték, miért járok templomba? Mondtam, hogy azért, mert találkozóm van Istennel, akinek én elszámolással tartozom azzal kapcsolatban, amit csinálok… Már Szókratész megmondta, hogy megölhetnek, de ártani csak én tudok magamnak azzal, hogy nem a magam útját követem.
- Egyszer írtam egy cikkecskét, hogy az egész nevelési rendszerünk arról szól (Magyar Bálint, SZDSZ a min.), hogy bekötött szemű gályarabokat nevelünk, hogy azok ész nélkül parírozzanak a hatalomnak, és fogyasszanak. A reklámokkal össze-vissza hülyítik őket, aminek a hatására azt a pici kolduspénzüket is, ami megmarad a sok fizetnivaló után, kiszedik belőlük.
- Ha egy-egy elgondolásunkban nem vesz részt minden szükséges agysejtünk, akkor ott valami baj van.
- A sokszínű nemzetek éppúgy Európa túlélését valószínűsíthetik, mint a fajok sokszínűsége, a biodiverzitás a növény- és állatvilágban.
- Volt a szegedi egyetemen három nagyszerű zsidó ember: Riesz Frigyes világhírű matematikus, Sík Sándor professzor és Purjesz Béla belgyógyász professzor.  1944 áprilisától sárga csillagot kellett viselniük. Bevagonírozták őket is. Végül sikerült hazahoznia az egyetem nyomására őket az ausztriai Strasshofból… Purjesz Béla nagyszerű ember és pedagógus volt. Ő mindig ezt mondta: Szántsunk mélyen, vessünk bőségesen, hogy dús aratásunk legyen, s hogy bőséges áldás hulljon munkánkra, ahhoz alázatos szívvel kérjük az Úristen segítségét!
- A leggazdagabb országok újabb és újabb háborúk provokálásával tartják mozgásban a gazdaságukat, miközben azt hirdetik magukról, hogy „exportálják a demokráciát”, és segítenek a szegényeknek fölszabadulni. Itt szembesülünk azzal, hogy sajnos a Földön a gonosz nem nyeri el méltó büntetését. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1514698118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása