Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.28. 04:38 emmausz

Pünkösd felé

Régi pünkösdök jutnak eszembe. Alighanem 1997-ben a karizmák ünnepén szerepeltünk pünkösd hétfőn a színpadon. Miként most, akkor is fordult az idő. Délutánra már majdnem megfagytunk, mert egy szál rövid ujjú ingben indultunk Óbudáról – szikrázó napsütésben. Túléltük a vacogást a fagyos szélben, 13 foknál, permetező esőben, immár 22 évvel.
Más alkalommal a jezsuita szerkesztőséget vettem célba kocsival, és onnan indultam Máriaremetére egy kocsiderék A Szív újsággal. A raktáron maradt régi példányokból vittem egy kazalra valót. Mivel egy támlás padra kiteregetve ingyen osztogattuk a lapot, rekord sebességgel elfogyott egy szálig. Még egyszer fordulnom kellett, hogy a hívek betűéhségét tompítsam.  
Telt-múlt az idő, egyik évben ugyanott, ugyanazon alkalommal szembe találkoztam egy pótkocsi platójával, amelyen a szemináriumból kiselejtezett kötetek sorjáztak. Mivel ingyen elvihetők voltak, elég sokan szemezgettünk a kiadványok között. 
Nem tudom, jól extrapolálok-e, amikor arra gondolok, hogy a máriaremetei ünnepre ezután már nem sajtótermékeket és könyveket fognak vinni, hanem megunt videókat, CD-ket, DVD-ket, mobilokat, e-Bookokat, esetleg használt tévéket, laptopokat.
***
Még mindig karizmák ünnepe. Kilencedikes lehetett fiunk, amikor megjelentek az iskolájuk (EKG, Egyetemi Katolikus Gimnázium) színeiben Remetén. Előbb kötélhúzással foglalkoztak a süvölvények, majd hittantanárukat (Sz. Sz. egyben cserkészvezetőjük) kikötötték egy fához a vastag kötéllel. Egy darabig néztem a Legyek urába illő jelenetet, majd intettem, hogy fejezzék be a műveletet és csomagolják ki a főnököt. Megtették.
***
Remetén rendszeresen találkoztunk régi ismerősökkel. Közülük rajtam kívül ketten fényképeztek. Mindkettőjükről van fotóm. Egyikük engem fotózott, amikor én őt. Milyen „eredeti” ötlet!
***
Visszatérő élményünk egyike, hogy meglátogatjuk a zsíros és lekváros kenyereket készítő alakulatot, s felváltva falatozunk hol egyikből, hol másikból. Majd leöblítjük az ugyancsak rendelkezésre álló üdítőitalok valamelyikével.
***
A pünkösdhétfői piknik során az ég találkozott a földdel, s mi is, no meg sok-sok baráttal, ismerőssel. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914790426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása