Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.05.26. 07:03 emmausz

Nem is olyan jó

Tegnap hallottuk, egy kis srác 91-ben a pápalátogatáskor megjegyezte, hogy milyen jó a pápának. Pedig a pápának nem is annyira jó, és nemcsak a pápának, hanem általában a közéleti szereplőknek. Legalábbis úgy nem, ahogyan a gyermekcse elképzelte. Tele van programmal a naptáruk. Ez csak akkor elviselhető, ha egészségük rendben van. De van-e makkegészséges ember ? – kérdem én.
Nemrég herpesszel kínlódtam. Nem szívesen álltam volna kamerák elé.  De nem kerülheti el az, akinek sajtótájékoztatót kell tartania.
Lévai Anikó írja szakácskönyvében, hogy Viktor éppen böjtölt, amikor vacsorán meg kellett jelennie.  Mivel nem kívánt magyarázkodni, folyamatosan szóval tartotta a mellette ülőket, miközben evőeszközeivel a felismerhetetlenségig összetúrta az elé rakott ételeket, így senkinek nem tűnt fel, hogy ezenközben egy falatot sem eszik.
De nem lehet-e hasmarsa annak, akinek egyfolytában két órát kell előadnia népes hallgatóság előtt? Nem fájhat a foga annak, aki a cirkusz bohócaként szórakoztatja az embereket. Vagy ha mégis, gondosan lepleznie kell.
Karinthy panaszkodott arról, hogy hogy kitolnak vele vendégei, csak tréfából, merthogy ő humorista. Nem veszik tudomásul, hogy ő olyan humorista, aki „humorügyben nem ismer tréfát”. Betegsége ügyében viszont humorizál. Leírja az Utazás a koponyám körül c. könyvében, hogy agydaganata következtében erős hányinger gyötörte. Ő ott állt a fürdőszobában a mosdótál előtt, nagyon szenvedett az öklendezés következtében, és közben azon röhögött, hogy a tükörben látott alak milyen őrült grimaszokat vág kínjában.    

Így valahogy lehet. Wojtyla pápa arca miféle átélt szenvedésekről árulkodott elhatalmasodó Parkinson-kórja miatt. S nem volt vele egyedül.
Arany János valamiféle hasi sebbel kínlódott hosszú évekig, tán egészen a haláláig, anélkül hogy közismert lett volna testi problémája.
Megszólal bennem a régi sláger: „Doktor úr, a maga szíve sose fáj?”
Hányaknak kell leplezniük idült alkoholizmusukat, vagy másféle rendetlen ragaszkodásukat.
Nem is folytatom.
Maradjunk abban, hogy nem is olyan jó pápának lenni.
Nem is olyan jó közéleti embernek lenni.
Nem is olyan jó folyamatosan mindenkinek megfelelni.
Nem is olyan jó sminkelt arccal naponta a nyilvánosság elé állni.
Azt hiszem, nem az irigység beszél belőlem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6514862116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása