Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.09. 05:58 emmausz

Apróságok


Magyarországon mindenki költő
Ezt találtam Bibliámban.
Tested vétele
Lelkünk étele
Kettőnk élete
Immár közös
          mickey
***
Tudok angolul?!
Egy másik helyen, Dániel könyvében az adott versnél:
Everything growing from the earth – bless the Lord!
azaz: Áldja minden, ami a földön sarjad, az Urat! (Dán 3,76)  
***
A reggeli ébresztőt egy napja motoros fűnyíró masina rendezte. Gondolom, a rajta ülő sofőr fülhallgatóval dolgozik, mert a gép hangja olyan, mint egy négy motoros repülőé.
Már a levágott füvet gereblyézték, amikor hazafelé jöttem.
– Jó napot! – üdvözöltem a házunk előtt dolgozó négy nőt, akik lehajtott fejjel dolgoztak tovább, köszönésemet nem viszonozva. Remélem, azért jól esett nekik.
***
Még egyszer az Uz-völgyi temetőgarázdákról.
Az jutott eszembe, hogy a bűnbeesés következménye az, hogy „akaratuk rosszra hajló lett”. Avagy miért nem követték Ferenc pápa figyelmeztetését. A szétszakadt darabok összevarrásán kell(ene) dolgozni. Egyelőre más látszik.  Egyelőre mintha a Káin és Ábel esete ismétlődne.
Bár Bábel Balázs katekizmusában más hasonlatot használ a rosszra hajló természetre. Gyerekeknek szokta emlegetni: Bemész egy szobába. A szobában egy asztalon egy halom pénz áll. Hozzáteszel-e egy újabb pénzdarabot, hogy nőjön a rakás, vagy megpróbálsz ellopni belőle valamennyit? Utóbbi? Na, látod? Ez a rosszra hajló természet következménye.
***
…és egy fraudi félreolvasás: Megszakadt az Uz-völgyében a párbeszéd a két nemzet között.
De mivel előtte az állt, hogy a Szűzanya segítségét kérjük a szakadások összevarrásához, bennem átalakult a szöveg: (itt) megszakadt az üdvözlégy… a nemzetek között.
***
A nap hírei. M. megy el a Coltért. Mert jobban szeret vezetni, mert jobban ismeri Sz.helyt, mert GPS segíti út közben a napi úti körülmények elemzésével. Legyen vele a Madonna della Strada.
A Hableány motorost két nap múlva, kedden hozzák fel a Dunából.
Ma agapé. Két történetem van. A macskákról, a kecskékről. Esetleg egy komoly pünkösd ünnepéről. 
Lehet, hogy a választást a hallgatóságra bízom.
***
Tegnap a fiatalok lakodalomban voltak. Jól érezték magukat.
Domi ugyan megjegyezte: Nagypapa, fülsüketítő volt a zene.
Elképzelem.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714885422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása