Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.15. 11:24 emmausz

Valami fontosat…

Egyszer talán valami fontosat írok le, annál is inkább, mivel ma a perikópa többek között arról szólt, hogy „beszédetek legyen igen igen, nem nem. Ami ezeknél több, az a gonosztól van.”
Mivel megígértem magamnak, hogy lehetőleg naponta írok, és nagyon fontos esemény nincs, kénytelen vagyok addig valami fontatlant írni.
Felelőtlenül azt ígértem egy alkalommal, hogy közlöm reggelente: miféle dallamra ébredtem. Ma reggel semmiféle dallam nem ébresztett. Ám nem sokkal később valahogyan Rossini A sevillai borbélyának egyik áriája, a Figaróé indult el lendületesen, ahogy kell.
Egy gondolat erejéig visszatérek a tegnaphoz.
Két ujjam a kicsi és a gyűrűs elzsibbadt egy hete. Ez már máskor is előfordult, de most nem múlt el. S mivel a folyamat péntek délutánra felerősödött, elmenetem az ügyeletre. Ott hamar kimondatott a szentencia. A kétujj-zsibbadás könyöki idegi probléma és reumatikus jellegű. Mondanom se kell, hogy méréskor jócskán fenn volt a vérnyomásom. A fene kívánkozik az intenzív osztályra. Mondhatom még, hogy telehold volt, mondhatom még, hogy 73 vagyok lassan, mondhatom, hogy van ebben némi örökletesség is. De mindhiába. Le kellene fogynom. 112 az induló súlyom. 22-t kellene leadnom, hogy kerek szám legyen.
Általános állapotom kielégítő, erről orvosi papírom van, de hát
szednem kell,
mérnem kell,
kontrollra jelentkeznem kell,
a gyógyszerekben bíznom kell (és a vérnyomásmérőben is. Ahányszor megmérem, annyi értéket mutat.).
Mondom feleségnek, hogy érdemes volt az ügyeleten megjelenni. Sokszerűen vizsgálgatott a doktornő. Ezzel megbízható kontroll birtokába kerültem (EKG, emésztőszervek, tüdő, szív, végtagok, tenzió), plusz egy recept vérny.csökkentőre.   
Programom hát bőven akad, várom az ideális időjárást hozzá, mert a hőség immár túlságos. Nem is dugom ki az orrom a légkondi mellől, még fotózni is rest vagyok. Hacsak a lakásban nem találok témát.
Tegnap este szókeresőt játszottam a mobilon. Mellém lép Ritácska. Egy fél pár papucsot, meg egy jojó madzagját fogja a kezében. Mindkettőt a kezembe akarja nyomni mintegy cserére kínálva a mobilért.
Azonnal létrejön az üzlet, s ő viszi boldogan magával a zsákmányt.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514895370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2019.06.15. 11:40:29

Kéztő-alagút szindróma is lehet. Nekem mindig reggelre jött elő, aztán kigyógyítottam magam: minden éjszakára kemény merevítőt fásliztam a csuklómra, hogy ne tudjam alvás közben behajlítani (mert olyankor nyomja ott valami az ideget), és néhány hét alatt elmúlt. Ennek már vagy 25 éve, de azóta se jött elő.

Klári Bodó 2019.06.15. 14:35:09

Néha én is ilyenre ébredek. Akkor lelógatom a karom az ágy mellett, és megvárom, amíg a zsibogás elmúlik. (Szedek tablettát vérnyomás ellen::)
*
Ritácska gyakorlati érzéke páratlan!

emmausz 2019.06.15. 16:16:26

Lehet, hogy megpróbálom. Mindenesetre sietek megköszönni figyelmességedet!

emmausz 2019.06.15. 16:17:55

Várom kezem mozgásának rendeződését, mert még a gépeléskor is kellemetlen. Ritácska tényleg talpraesett, ráadásul nagyon szép is!
süti beállítások módosítása