Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.02. 05:07 emmausz

...több igazságot

Valamikor láttuk Albee Nem félünk a farkastól c. drámáját R. Burton és Liz Taylor főszereplésével. Kettejük szerepe a pokol, humoros formában. Ide csöppen a szamárlétrán felmászni kívánó fiatal értelmiségi pár. Végig érdekfeszítő a négyes társalgása. Csak egy gunyoros csasztuskát idézek ebből: „Előre, majd még előbbre, így jutunk a legelőre.” 
A házigazdák egymást kicsináló párbeszéde a vendégek távozása után is folytatódik: szó szerint a végkimerülésig. A drámának egy mondatát ide szeretném idézni pontosan, de nem találtam meg az interneten a szövegtestet. Valahogy így hangzott az öregecskedő, holtrészeg Martha szájából: „George, légy szíves, ma már ne mondj több igazságot!” Ez visszhangzik bennem, amikor ránézek egynémely posztomra, amelyek időnként tele vannak igazságokkal. Ma csak egy igazságot citálok ide, egy nem PC pápai megnyilvánulást. A pápa mondta pride-felvonulás alkalmával:       
„Kötelességemnek érzem most, hogy szót ejtsek azokról a közismert demonstrációkról, amelyeket Rómában tartottak az elmúlt néhány napban.
Róma Egyházának nevében csakis a mély szomorúságomat tudom kifejezni a 2000-es Nagy Jubileumi Év meggyalázása, és ama város keresztény értékeinek megsértése miatt, amely oly kedves a katolikusok szívének szerte a világon.
Az Egyház nem hallgathat az igazságról, mert azzal kudarcot vallana a hűségében a Teremtő Istenhez, és nem segítene megkülönböztetni a jót a rossztól…”
Majd a Katolikus Egyház Katekizmusa vonatkozó részét idézi.

(Szent II. János Pál)
***
Azt gondolom, hogy a gyerekeket humorral sok mindenre rá lehet venni. Az ő meggyőzésükre is igaz lehet Szalézi Szent Ferenc elhíresült mondása: „Egy csepp mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel.” Próbálkoztam ilyesmivel.
***
Hajnalban megfordult a légáramlás iránya. Északról ér egy hűvös fuvallat.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114921796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása