Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.09. 09:44 emmausz

Kontrasztos világ

Ma gondolatmorzsák cikáznak a fejemben. Az egyik, hogy progresszív szemüvegemet konok következetességgel az orromon tartom, noha könnyezik a szemem. Nem állítom, hogy tőle, azt se hogy érte, de tény, hogy könnyezem. A progresszív lencséket egy hétig szokni kell. Közben inkább agresszívnek, netán degresszívnek élem meg. Azért nem olyan rossz a helyzet. Pl. anélkül tudok olvasni, vagy kinézni az utcára, hogy szemüveget cserélnék. Azt hiszem, igaz a gyereknóta, amelyikben ez áll: Megleszünk mi kettecskén. Hát megleszünk.
***
Ma egy itt élő ismerős, K. 90. születésnapját ünnepelte. Nyugodt, jó humorú ember. Ez a hosszú élet titka, legalábbis számára. Felesége már elmúlt ugyanennyi éves. Hogy az ő titka mi, azt pontosan nem tudom. Talán az, hogy ilyen humoros, nyugodt ember a férje. Tegnap K. mosolyogva meséli, hogy kedvenc keresztrejtvénye újabban nehezeket kérdez: pl. hogy mit mondott a suszter, amikor az ujjára ütött a kalapáccsal? Hát ilyen ő, akit misén ünnepeltünk.
- Az aktus kontrasztossá vált, mert a többféle bajjal küszködő Á. rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni.
- Egész világunk kontrasztossá lett.
Pl. szélsőséges lett az időjárás. Három napja megsültünk, ma meg meghűlünk.
- Szélsőséges a politika is.
Az embercsempészek valamiféle háttér támogatásával és biztatására a helyiek tiltása ellenére Itáliába szállítják a migránsokat, miközben az olasz hatóság egyre-másra lefoglalja szállítóeszközeiket, ilyen-olyan hajóikat. Mi értelme ennek? Olyan, mint az ellenséges hadseregek játéka. Egyik oldalról telehordják vízzel a folyót, a másikak pedig megpróbálják kiszivattyúzni.
- Most tegyem hozzá, hogy „mit nem adnék, hogyha fogynék”. Próbálok lefogyni, a FB-on pedig szembesülök egy jemeni fotóval, amely halálosan éhező csont-bőr embereket mutat. Kell ennél nagyobb kontraszt? Hogy nézheti végig a civilizált világ, hogy emberek táplálék nélkül maradnak, víz nélkül maradnak, orvosok nélkül maradnak, haza nélkül maradnak?
Normálisak vagyunk mi egyáltalán? Netán gonoszok?
Nem kéne ennek így lennie!  
Nem is szabad belenyugodnunk.  
Laci atya kétnapi twitter-adagja valamiképpen összecseng az előzőekben részletezettekkel: Ezeket ajánlja figyelmünkbe:
- Ne ess kétségbe a sok bűn és rossz láttán! A szellemi háború már eldőlt, Jézus megnyerte. Neked, a győztes csapat tagjaként, csak a helyi csatákat kell Ővele megnyerned!
***

- Legyél éber, mert a gonosz körüljár, és keresi, kit nyeljen el. Jó, ha tudod, nincs szabadnapja, és soha nem megy szabadságra! 
Ennyi gondolat napokra, sőt hetekre elég. De hát naponta termeli a sajátos, és igaz megfontolásokat.
Sokat.

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2514933012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása