Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.21. 10:03 emmausz

Pihentében is megad...

A mai evangélium Jézus betániai látogatásáról szól, amikor is a lábához kuporodó Mária a jobbik részt választotta, Márta pedig sürgölődött, zsörtölődött, sok minden nyugtalanította.
Amikor Kalkuttai Szent Teréz (Teréz anya) apácái felvetették, hogy megnövekedtek a tennivalóik, ezért rövidítsék le az imáikat, ő éppen az ellenkezőjét javasolta: Ebben a helyzetben fél órával tovább kell adorálni, épp a felgyülemlett gondok miatt. Tapasztalatból beszélt. A jobbik rész választása folytán elsimultak a gondok, vagy oldódtak a konfliktusok, elpárologtak a feltoluló tennivalók.    
Az Istenhez fordulást javasolta homíliájában a miséző is, saját megtapasztalásaiból kiindulva. Megerősíthetem, a dolog működik, ha a probléma megoldásához égi segítséget kérünk.  Saját erőfeszítéseinknél lényegesen jobb hatásfokú a Teremtőé. Már amennyiben elő akarja mozdítani kérésünk teljesülését. Nem minden válik ugyanis a javunkra.
Végül muszáj megidézni a 127-es zsoltárt: Pihentében is megad minden áldást annak az Úr, akit szeret.

***
Ma öt éves Domi. Isten éltesse! Domi több tűzoltóautó birtokosa. Jó művészies adottságai vannak, kifejezetten jobb féltekés, legalábbis szerintem. Ehhez képest évek óta tűzoltó alkar lenni.
***
Napok óta pakolok fel a FB-ra korábbi fotókat. Ezeket csak behajigáltam az albumokba, de nem tudtam egykor talpra állítani őket. Ennélfogva nem is mutattam meg senkinek. Ma ez lehetséges, sőt némi utómunkálatok is emelik képszerűségüket.
Mivel súlyomnál, koromnál és a hőség miatt ritkán mozdulok ki, egy ideig ezek a képek fognak dominálni.
Jelentem, fogyózom, így a jövőt illetően van esély újabb napi képek alkotására.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814973216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása