Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.30. 09:58 emmausz

Katalizátor lehetne

Keresem a katalizátort mai posztomhoz.
Lehetne egy tetszőleges latin közmondás, pl. ez: Omnis pinguis bonus. (Minden dagi jó ember). Ez jó, bár éppen fogyózom.
Lehetne az, hogy befejeztem egy könyvet, Sam Small csodálatos élete, amely néhány poénra építve hosszasan vezet elő egy sokepizódos tündérmesét.
Lehetne az, hogy a könyv fordításában előfordulnak slamposságok. Közülük csak egyet emelek ki: Egy regényalak így beszél: „Hej, Sam Small! Egy szép nap úgyis a lipótmezőről (sic!) jönnek érted.” Angol regény lévén ez ugye teljes képtelenség.
Lehetne az, hogy időnként elbóbiskolok. Nem tudom, hogy ez alkalmi valami, ami a fronttal függ össze (most éppen melegfront van), vagy kizárólag a korommal.
Lehetne az is, hogy kár volt hajnalban visszaaludnom, mert szamárságokat álmodtam. Egy férfi felemelkedett a levegőbe gépkocsi darukosarában állva, és átadott az emeleti ablakban egy fémdobozt, benne egy stukker volt meg némi szerszám. Nem tudtam eldönteni, hogy mit akar, életünkre tör-e, vagy más egyéb hajtja. Én mindenesetre rendőrért kiáltottam, s amikor eluntam, felkeltem, s kimentem a konyhába kávét inni.
Lehetne az, hogy a Nescafé kiivása után a bögre alján visszamarad egy kristályos valami. Először a tejporra gyanakodtam, de ha kihagyom, akkor is jelen van. Okozhatja a Nescafé, vagy az Ezerédes nevű szacharinféle. A pici lemezszerűség ott gyűlik össze a bögre alján. Két kérdés maradt. 1. Van-e kellemetlen mellékhatása? 2. Önmagában keletkezik-e, vagy a víz klórtartalma csapja ki?
Lehetne arról, hogy mekkora bürokráciával küszködnek a fiatalok, akik házvásárlási aktus folyamatával birkóznak.
Lehetne arról, hogy csapatunk hamarosan kiegészül a franciákkal.
Lehetne arról, hogy mi oldja a flaszter olajtócsájából a kocsink oldalára fröccsent s rászáradt olajpöttyöket (talán a benzin?).
Lehetne arról, hogy elindul a folyamat jogosítványom meghosszabbitásáért, mert egy hónapon belül lejár.  
Lehetne folytatni a sort, de ez csak egy poszt. Lehetne, de nincs folytatása.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014986496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása