Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.08.18. 11:01 emmausz

Újra itt a nagy csapat

Úgy látszik, hogy olvasni jobban szeretek, mint írni, és
fotókat jobb formába hozni még jobban, mint olvasni.
Amikor hazajöttünk a Balatonról, először a képeket szerkesztettem mappába,
majd a leveleket és blogokat olvastam át,
s íme fél nappal utánuk fogok a bejelentkező poszt megírásához.
A Balatonon sok jó dolog volt, és sok még jobb.
Már nem fürödtem meg benne, de nem azért, mert nincs kicsempézve az alja (amit VD hiányol), hanem azért, mert vagy túl meleg vagy túl hűvös volt az idő (vagy azért, mert egyre messzebb esik a part).
Hagyom is most a témát a csodába, bár sajnálom, hogy nem voltam a parton,
se akkor, amikor gyönyörű naplemente mutatkozott,
s akkor se, amikor atombomba-gombához hasonló égi jelenség viharzott a tó felett.

Ott voltam viszont egy misén, amelynek során az idős pap az üdvösségről beszélt. Megjegyezte, hogy a civil halottbúcsúztató egy jeles futballista temetésén alkalmával úgy fogalmazott, hogy a megboldogult immár az égi futballpályán jeleskedik.
Derék papunk nagyon nem volt megelégedve ezzel a kitétellel, hangsúlyozván, hogy messze esik ez a felfogás a valóságtól még akkor is, ha nem tudjuk igazán, hogy egy másik dimenzióban hogyan fogunk boldogulni Isten társaságában. Mert milyen szamárság volna, ha pl. egy elhunyt takarítónő odaát égi klozeteket pucolna.
Hát igen.
A papnak igaza volt.
Azt már meg se merem gondolni, hogy egy elhunyt bakó odaát mivel foglalkozna.

Egy másik visszatérő motívum, amelyet Éva lány említett. (Ha lázadnak a gyerekei a kapott szülői utasítások ellen, akkor szokta nekik mondani.) Rendben van,ha úgy vélitek, hogy ti dirigálhattok nekem, akkor én mosogatás, ételkészítés, mosás, vasalás, takarítás helyett elmegyek játszani, leckét írok, ti meg elvégezitek a házimunkát és egyáltalán … eltartotok engem és apátokat, gondoskodtok mindenféle igényünk kielégítéséről.
Még megjegyzem, hogy éves családi találkozónk olyan, mint egy jelenés. Mire felfogom, hogy ott vannak a mieink, már el is tűnnek, ki más városba, ki más országba térvén haza.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8315014460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása