Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.08.23. 20:22 emmausz

Korszakváltás küszöbén

A költözködések csakúgy, mint a foglalkozásbeli változások egy-egy korszakot jelentenek életünkben. Vannak jó korszakok és vannak kevésbé sikerültek. Ezért a jó korszakok történéseit érdemes tovább melengetni emlékeink között, s vissza-visszatekinteni a többé meg nem ismétlődőkre.
Mica és Elvira házasságkötésük után nálunk laktak, itt kezdtek felcseperedni Levi és Domi unoka. Majd elköltöztek. Mivel gyermekeik száma háromra változott, nagyobb lakásban kellett gondolkozniuk. Így eladták azt, amelyben öt évet húztak le, és biztatásunkra ismét nálunk laktak. Beköltözködésük nyomán újfent együtt karácsonyoztunk. Eleve lehetett tudni, hogy ez az állapot csak addig folytatódik, amíg rá nem bukkannak az igazira. Legalább hárman kutattak a megfelelő házat keresve. Mica, Elvi és Tücsi feleség. Ha minden igaz, utóbbi fedezte fel azt a házat, amely megtetszett mindenkinek. A lakott házból való kiköltözés mostanra fejeződött be, megteremtve a birtokba foglalás esélyét. Egyúttal lakásunk újra kiürül: öt fővel kevesebb fogja lakni.  
Húsz perc vonatozásra távolodnak el tőlünk.
A folyamat holnap vált élesre, és egy hét múlva fejeződik be lényegében, mert az új hajlékot lakható állapotba kell hozni, tisztasági festés, takarítás stb.
Amit el akartam mondani, az persze továbbra is az, hogy az emberéletnek korszakai vannak.
Ilyen a költözködés is, az összeköltözés és a szétköltözés is.

Még itt vannak, de már készülök feleségem nagyanyjának a megfogalmazását (Ez a Pista sose látogat meg engem) alkalmazni: Ezek sose jönnek hozzánk!
***
Ma lejárt a forgalmi engedélyem. Kb. egy hónapig tart, ameddig eldöntik az orvosok, hogy megadják-e a következő két évre a folytatást. Egyelőre áll a dolog. Kaptam egy 24 órás tenziómérőt. A kb. 40 mérésből 36 esetben biztos nem fújt rá, azaz nem mért magasat a készülék. Isten malmai lassan őrölnek. Az egészségügy bürokráciája pedig az őrületbe kergetné az embert.  A ketyerét leadtam, négy elem árát bevasalták rajtam, és mához egy hónapra értékelik ki a kapott eredményt. Addig csak én tudom, hogy normál tartományban leledzett a vérnyomásom. Igaz, hogy nem másztam sziklára, és mákot se daráltam. Majd ha hülye lettem volna.
Mikor elmeséltem, hogy a hipertónia bizonyos szintje felett a jogsit bevonhatják (2017-ben hozott tv.), Elvi megjegyezte, hogy ilyen alapon a fél ország jogosítványát elvehetnék, hiszen népbetegségről van szó. 
Azt hiszem, igaza van.   
   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1215021876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása