Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.09.25. 12:27 emmausz

Bizalmatlanság

Még hajdanán a szerkesztőségben esett szó arról, hogy a számítógépek elterjedése hogy felgyorsította volna a szövegrögzítés stb. tempóját, ha nem kellene minden gépet rendszeresen karbantartani, minden gépen vírust irtani, minden gépet felturbózni, rátelepíteni a fejlesztéseket naprakészen, és törölni a felesleges fájlokat. Abban maradtunk, hogy a géphasználattal megtakarított idő elvész a fentiek következtében.
Régen a kenyérpapír sarkán ceruzával írt tételeket összeadta a fűszeres, és ezzel az ügy el volt intézve. Ma egy blokk tartalmazza a cég nevét, címét, adószámát, a tételek nevét, mennyiségét egységárát, összegét, majd ugyanezt végig minden tételen, ad egy végösszeget, megadja az engedménykód számát, a kártyaszámot, a kártyanevet, a bankkártya fizetés választását, a támogatás összegét, a vonalkódot, egy újabb telefonszámot, a Novodata system számát, a nyugtaszámot, dátumot, óra perc másodperc megjelölésével, majd egy ellenőrzőkódot is a végére csap.   
Mondom, régen ezt úgy intézték el, hogy volt egy hecsedlitea 4 ft, egy levél Kalmopyrin 0,70 ft, fizetsz 4,70-et, és kész.
Ám ma mindent regisztrálni kell. Tapasztalom ezt az orvoslásnál is. Ha bármilyen panasszal felkeresem a szakorvost, készítenie kell egy ambuláns kezelőlapot. Rajta név, TAJ-szám, anyja neve, lakcím, telefonszám, stb, stb. Megannyi begépelendő adat, szöveg, szedett gyógyszerek, allergia, laboreredmények, … végtelen sora. Pecsét, aláírás, dátum.  
Mondanom se kell, mekkora kavarodást okoz egy esetleges áramkimaradás, áramszünet.
Akkor vége a világnak!
Nekem még gépíróm volt, és ha kiküldetésre mentem, a vállalati sofőré volt az út, enyém az érdemi ügyintézés. Most az orvos viszi számítógépbe az adatokat. Tapasztalatból mondom, hogy teljesítménye attól függ, hogy milyen tempóban képes gépelni, és hány hibát ejt közben. Emiatt a rendelési idő jelentősen meghosszabbodik. Mivel elég rendszeresen fel kell keresnem az orvosokat ezért, meg azért, kötetnyire szaporodtak az elkészült anyagok. Zömük csaknem teljesen feleslegesen.       
Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, amikor úgy vélem, az általános bizalomhiány miatt kell mindent „lepapírozni”, pecséttel, aláírással hitelesített módon igazolni minden állítást. Mert mi lesz, ha az ügyfelem, ellenfelem megtámad a bíróságon?
Mióta a Ludas Matyi  LE A BÜROKRÁCIÓVAL rovata megszűnt, a bürokrácia soha nem látott szintet ért el Európa-szerte.
Innen érthető BG megállapítása, miszerint Európa Ázsiához képest annyira túlszabályozott, hogy ha rajta múlna, Európa betiltaná egész Ázsiát.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4315171040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása