Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.10.21. 05:53 emmausz

Kolontos János szelleme kísért

A mesebeli Kolontos János hazafelé mentében egy fa alatt talál egy nagy aranyrögöt. Az aranyrögöt elcseréli egy lóra, a lovat egy tehénre, a tehenet egy disznóra, a disznót egy lúdra, a ludat egy köszörűkőre… A végén a köszörűkövet beledobja a kútba. Megszabadulván a koloncoktól immár gond nélkül baktat hazafelé.
Ki gondolná, hogy a kolontosság-bolondosság sokkal általánosabb, mint ahogy elsőre látszik.
Adva egy gyarapodó szép főváros, évek óta szépen, szakszerűen, okosan, hozzáértéssel vezeti Tarlós István főpolgármester (Egyszer még szobrot fognak neki állítani, utcát róla elnevezni.) A nép, az istenadta nép és talán a kékcédulások is lecserélik Kari Gerire, aki maradjunk abban, hogy egy lúzer (akiről sose fognak utcát elnevezni, sose kap szobrot, hacsak teljesen meg nem bolondul a világ).
Adva a zsidó-keresztény kultúra, adva Európa, amely már annyi vért áldozott azért, hogy az isteni törvényeken alapuló kultúrát, a római jogon alapuló igazságszolgáltatást fenntartsa. Aztán jönnek a pénzvilág hatalmasai, akikről OV egyszer elmondta, hogy amit mi nem látunk, azt ő igen, miszerint a bozótosban nagy elefántok ólálkodnak. Nos, ezek kijelentik, hogy útban van minden ami keresztény, útban vannak a családok, útban vannak a nemzetek mint olyanok, és útban vannak a szavak is, amelyek hangalakja és jelentése összetartozott, és egyértelmű volt eddig. A meleg meleget jelentett, a hideg frigidet is, a langyosnak pedig a lábvíz neveztetett, no meg azt, akit kivet az Úr a szájából.  
És jönnek a Kolontos Jánosok, akik júdás-pénzért odavetik eléjük a nemzeteket, a családokat, a kultúrát, a szavakat, mindent, ami érték, oda az idegenarcúságért, a politikai hatalomért, a saríjáért, (s a mi a nyelvet illeti, azt is lecserélik az Orwell-regényből jól ismert újbeszél-re).
Adva volt Óbudán egy polgármester, úgy hívták, Bús Balázs. Hogy mostanság szomorú, megértem. Ma adja át hivatalát egy számomra ismeretlennek. A népek szimpátiatüntetést szerveznek neki, hogy amikor kijön odahagyott hivatalából, lássa, mennyien éreznek vele együtt.        
Tetszettek volna eredményesen szavazni – plagizálom Antall József megfogalmazását. Nem ez történt. Bús Balázst feláldozták egy Kiss nevűért.
Kolontos János szelleme kísért e világban, Európában, Magyarországon, a fővárosban, a kerületekben, az emberek tudatában, a világnézetükben, a jogban, az okfejtésekben, a reklámokban, a föld javainak oktalan használatában, a zavarosban halászásban.
Nem is folytatom.  
God Save the King, Isten óvja a királyt, és Isten óvjon mindnyájunkat a Kolontos Jánosoktól.      
     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8615243614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása