Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.11.27. 16:48 emmausz

Jobb a buta valami…

A férfiak nem szeretnek kérdezni
Erről is meg lehet ismerni őket. Nem mindegyik ilyen, de hajlok rá, hogy rám pl. jellemző. Inkább tekergek egyet, inkább a térképhez folyamodok, inkább várom a kedvező körülményeket.
Mindezt azért írom, mert a zenéket általában ismerem. Legalább szerzőjüket, legalább címüket, de legeslegalább hangzásukat, dallamukat.
Vannak alkalmi zenék, amelyek csak bizonyos események bekövetkezésével szólalnak meg. Pl. a nászindulók, pl. a nemzeti himnuszok. Ilyenek azok az orgonaművek -átiratok, amelyek (miséről való ünnepélyes) kivonulás alkalmával szólalnak meg. Pl. J. Bull A-dúr rondója, pl. a közismert Charpentier Te Deuma. Nagyon sok ilyen van.
No mármost. Adódott egy olyan indulóféle, amely szintén kivonuláskor hangzik el, s amelynek muszáj a ritmusára lépkedni. Ismertem a dallamát (d’ td’r’ l s f mfs r…), de nem tudtam a szerzőjét s a darab címét. Vagy húsz éve viszonylag sűrűn elhangzik. Most ráakadtam véletlenül (vannak-e egyáltalán véletlenek?). A darab angol (csaknem egy második himnuszuk, olyan népszerű a szigetországban). Land Of Hope And Glory címre hallgat és  Sir Edward Elgar zenéje.
Ez a találás azért érdekes, mert előfordulnak még – egyre ritkábban – olyan valóságelemek, amelyekkel korábban nem szembesültem. Ez is olyan. Hetvenhárom éven túl egy új cím, egy új szerző, egy új aha-élmény.
Meg kell becsülni.

***
Jobb a buta valami…
Háború van most a nagyvilágban. Már megint.
Mondják, hogy a III. világháború sokkal sunyibb módszerekkel dolgozik, mint a korábbiak.
EU halálát hirdetik, a bevándorlókkal való elárasztással fenyegetve.
Az a hír járja, hogy az EU lejárt lemez, és nem tétel az USA és Kína  között párharcban, talán orosz kibicelés mellett.
Az olvasom a FB-on, hogy a háború igazán elektronikai harcot jelent. A kibertérben vívják egymással fenekedő hacker-támadások által.
Bp-en tartották a keresztények üldöztetéséről szóló II. kongresszust. Okkal. Jelenleg világszerte támadják a krisztuskövetők hitét. Pl. DK az EU-ban.
Azért békétlen korukban is vannak pozitív szlogenek.
- Ursula von Leyen az új EU-vezetés első ülését ezzel kezdte: Lássunk munkához!
Vannak ilyen tetszetős szlogenek doszt.

- A II. vh. során a partraszállás alkalmával Eisenhower elnök ennyit szólt: OK. Indulás
- Németh Balázs tv-szakember: Önök a tévé híradót látják: Kezdünk.
- Fejős Ádám: Felhőtlen időtöltést kívánok
- Cromwell Olivér: Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport.
- Jókai hőse: Nyergelj, fordulj!
- Gárdonyi Gézától: Bornemissza Gergely, szaporábban nyergelj!

- A többször idézett Szt. Pio: Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet.
- Az indián Csingacsguk: Az a fő, hogy ne féljen az ember.
- JFK: Ne azt nézd, mit kaphatsz a hazától, hanem azt, hogy te mit adhatsz a hazának.
- Prohászka Ottokár: Gyerünk, meglesz!
- Grätzer J.: Jöhet számum, jöhet ciklon, mi csak megyünk a biciklon.
-  A Galamb újság szerkesztősége: Jobb a buta valami, mint az okos semmi.
Egyetértek.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5315327684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása