Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.12.11. 12:48 emmausz

Rendezvények az általános iskolánkban anno (1960-as évek)

A rendezvények több dologra voltak jók.
Az első, hogy kerüljem valahogyan a szerepelést. Állíthatom, hogy sikerült is maradéktalanul. Másoknak nehezebb dolga akadt, akik szerettek volna szerepelni, de nem biztos, hogy a felsőbbségek szerepet szántak nekik.
A harmadik, hogy az úttörőcsapat megmutassa magát a szülőknek. Némi tisztelgés kijárt az akárhányadik (tán 53.) Körösi Csoma Sándor úttörőcsapat zászlajának be- és kivonuláskor.  
Egy negyedik ok pedig a busás bevétel. Lehetett is, hiszen egy belépőjegy ára 4 ft volt.
Volt egy ötödik ok is, hogy a tőrvívó szakkör tagjai plénum előtt megvívják élet-halál harcukat.
Minden rendezvényen elhangzott az orrmonológ a Cyrano de Bergeracból, mely aztán heves vagdalkozásban tetőzött.
Elhangzott a Török császár egy szem szőlője is, amely megmutatta, hogy milyen is a korrupció természete. A nagy pénzen vásárolt szőlőt minden katona, minden hivatalnok megdézsmálta. Végül a nagyfőnök aranytálon egy szem szőlőt kapott. Nagyon ízlett neki a „ritka” csemege. (Ennek az ellenkezőjéről szól a sivatagi atyáknak tulajdonított történet, melyben egyik remetét megkínálják egy fürt szőlővel, aki azonnal továbbadja remetetársának, aki szintúgy a harmadiknak, a negyediknek és így tovább, magnem visszakerül az első remetéhez. A szőlőfürtről szóló történetnek itt vége szakad. Lehet fogadni rá, hogy ki ette meg a gyümölcsöt, vagy hagyták elrothadni, vagy mazsolává aszalták, amelyből bort facsartak, hogy legyen miseboruk.
Továbbá Móra Didergő királyát is több ízben elővezették e különféle korosztályok.
Végül, de nem utolsósorban jelenet következett műbajuszú műbottal járó műtábortűz körül ülő műbetyárokkal, akik különféle műdalokat vezettek elő pl.
Amott legel, amott legel amott legel hat pej csikó magába
Mind a hatnak, mind a hatnak, mind a hatnak rézbékóba a lába.
Eridj babám, térítsd vissza ja csikót
Reszeljük le, reszeljük le, reszeljük le a lábáról a békót
.

 Vagy:
Kutyakaparási csárda
Csendőrrel van körülzárva.
Azért van az körülzárva,
Betyár iszik a csárdába.

Betyár iszik benn a csapon,
Sír a kislány az ablakon…de
Ne sírj kislány olyan nagyon,
Nem ütik a betyárt agyon.
Az egész posztot azért írtam, mert sikerült elkapnom spontán egy jó betyársziluettet.

meg is osztom menten.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5115348112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása