Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.12.20. 13:44 emmausz

Karácsony előtt

Karfára támaszkodom?
Egy frászt. A „kar.fa” támaszkodik a vállamra, úgy cipelem fel az emeletre. Idén vettünk egy nagy fát. Jövőre?

Ha lesz jövő… (a nyomdák szerint igen, hiszen már régóta az üzletekben a 2020-as naptár, s itt lesz az Eucharisztikus Kongresszus is jövőre, de csak akkor lehet itt, ha lesz 2020),
… talán veszünk fát, talán nem.
Talán lehet kapni, talán nem.
Talán földlabdást, talán az árát jó célra ajánljuk fel.
Talán megérjük, talán nem.
Akár így, akár úgy, ma a napi FB-anyagokból emeltem ki egy mondatot.
„Ne félj már, megmentelek téged, mivel én vagyok a te Urad és Istened”.
De idézhettem volna egy spirituálé szövegét is:
„Ha reánk tör a homály, ne fájjon, ami fáj, félj te kicsi nyáj, az Isten véd.”
Így van ez valahogyan. Idézhettem volna egy másik blogból is, de csak kis átalakítás után tehetem:
„…mi értelme volna a szeretetnek, ha nem épp az, hogy az ember a tökéletlenségei ellenére szereti a másikat.”  Békesség a Jóakarat embereinek.
Nem tollászkodom tovább a FB anyagai között, annál is inkább, mert oly sok felesleges, redundáns, tolakodó, hisztériakeltő vagy bombasztikus anyag kerül fel rá.
Csak egy életünk van, nem célszerű hát felszippantani mindenféle értéktelen vagy kétes értékű információt. A válogatás művészet, az ez irányba megtett erőfeszítések méltók emberségünkhöz.
Mivel ma egy hosszas interjú után vagyok, és eresztem ki magamból a gőzt, itt abba is hagynám, de meg nem állom, hogy egy kapott magaslabdát le ne csapjak. Emailben jött az OTP-banki hirdetés: Szövege: „NEKED MI A LEGKÖZELEBBI LÉPÉS?” 
Válaszom: A TÖRLÉS.
Ezt muszáj volt annak, aki oly sokat olvasott Karinthy Frigyestől – többek között ezt:
„Mondja, kérem, mi volt életében a leghülyébb kérdés, amit interjúban kérdeztek Öntől?”
„Habozás nélkül rávágtam: »Ez«.”
Most pedig karácsonyt váró zenét teszek a FB –ra, A Messiás második zenekari tételét, a Pastorale-t. Kölyökzenekarban próbáltuk. Az akkor tanuló Oberfrank Géza dirigált. Emlékezetem szerint nem ad(hat)tuk elő. A Kádár-korszakról mesélek, amikor nem illett idealista zenével megtömni a serdülő ifjúság lelkét. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4115360194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása