Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.01.19. 04:25 emmausz

„Zúz Mara” az utakon

Az erdők új ruhája
Ez nem mese, még ha annak is asszociálhatnánk a címről ítélve. Bizony az erdőknek is van új ruhájuk, noha hideg van, és emiatt levetkőztek, lelombozódtak (csak a fenyőt nem tudták rávenni, hogy szabaduljon meg tűleveleitől). Annak ellenére, hogy levetkőztek, kaptak is ugyanattól a hidegtől új ruhát. Nem állandó a gönc, csak mutatóba kapták, hogy mutatósak legyenek. Ma aztán megmutatták – nekem is.
Történt ugyanis, hogy a kedvünkre megépített esztergomi vonalat igénybe véve, Piliscsabára utaztunk immár villanyvonattal. Méghozzá zónázóval, amely átsiklik sok nekünk érdektelen megállóhelyen, csak néhány kiemelt fontosságúnál áll meg. ilyen P.csaba is. Már hogyne volna az, amikor a fiatalok odaköltöztek tőlünk.
Nos, a vonat csodaerdőkön, csodaligeteken, dércsalitokon, zúzmarás réteken, deres hegyek között kanyargott velünk. Nem győztem betelni a táj szépségével. Némelyik kerítést átrajzolt a vastag fehérkrétás mintázat. A fák szebben ki voltak kanyargatva, mint az Andrássy útiak a karácsonyi időszakban. Az a benyomásom támadt, hogy ezek a zúzmarába öltözött fák szebbek, mint a tavaszi virágzás idején. Kényszerzubbonyuk szebb, mint a királykisasszony esküvős ruhája. Változatosságuk végtelenhez közelít, fehérségük szemkápráztató.
Igazi fotós csemege azoknak, akik nem vonaton ülnek, hanem gyalog közelítenek a csodára, és nem mobillal szórakoznak az erősen felhős szürkületben, hanem érzékeny kamerával zoomolnak a jégkristályokra, mert akkor kellő sötét háttérrel csodás fotókat lehet készíteni.
Némi szomorúsággal nyugtázom, hogy nem a mindentudó kamerát vittem magammal, hogy nem volt türelmem (tán lehetőségem se igazán) elmerülni a jeges témák kidolgozásához. Pedig már fantasztikus címet is adtam volna a sorozatnak: ’Amikor „zúz Mara”’. Lám olyan a szétszórt ember sorsa, mint a kolhoz-paraszté, aki kimegy a mezőre, elgondolkozik. Tapogat (keresztet vet?): pártkönyvem bal zsebben, szakszervezeti tagságim jobb zsebben, vodkácska a belső zsebemben. De hol a kapácska? Ej, Ivan Ivanovics, azt bizony otthon felejtettem. Sebaj, hazamegyek érte. S hazament érte.
Én is hazajöttem.
Töredelmesen bevallom, hogy töredéke sikerült csak azoknak a felvételeknek, amelyeket a jobbik „kapácskámmal” minden bizonnyal sikerült volna összekaparni.

Remélem, azért láttátok lelki szemetekkel az erdőket csinos új ruhájukban. Kellett, hogy így legyen, mert időközben beesteledett, s immár nem látható semmi.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8415416136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása