Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.01.26. 20:05 emmausz

Számok – ámokfutása

Digitális számok, kijelzők, olvasatok. Egyszer megkérdezte G., hogy tudom-e, mi az a semzi? Persze nem tudtam.  Ekkor elmondta, hogy a SEMZI a panelház lépcsőházában olvasható. 5. EM., ahol az ötös egy Z-betűnek látszik. A ZI pedig nem más, mint a lakásszám: 21 – 5.EM.Z1.   
Egykori cégem egykori KISZ-titkára megkérdezte tőlem, hogy tudom-e, hogy mikor mennek ki az oroszok az országból. Mondom neki, hogy fogalmam sincs. Erre ő megmutatta, hogy a matematika mit tart a dologról. Azt kérte, hogy adjam össze az általa diktált két számot. Megtettem. Az eredmény 3505-nek adódott.  Most fordítsd meg a kijelzőt, és megtudod. A korabeli szögletes zöld LED ezt mutatta: SOSE. KISZ-titkárunk tévedett. Az oroszok kimentek. Igaz, hogy ő is. Most NY.-ban bankár a meg nem erősített hírek szerint.     
Magam csak vállalatot váltottam. Jövedelemérdekeltségben dolgoztunk. Reméltem, hogy év végén két zsozsót kapok. Hogy miért? Ha leírom szögletes digitekkel 250 250, az jószerével ZSO ZSO-nak olvasható. Reméltem, hogy az évzárást követően osztályvezetőként 500 500 ft üti a markomat. Azaz két ZSO ZSO.
Hogy mennyit kaptam, már nem emlékszem. Kevesebbet, minthogy megvehessem álmaim autóját, egy nyersfehér Volvo-t.
Most pedig, hogy 2020-at élünk, adódik, hogy digitekre állítva a 2020 nagyjából ZOZO-nak felel meg. Hát szó-szó. Logikus folytatása, ha lesznek még évek a naptárban: ZOZI, ZOZZ…  
***
Deskénél olvasom, hogy a Sivatagműterem… Most kész. Jelentős mű: 27,5 kg. A hat 40x41-es mozaiklapból álló mű csakugyan nem könnyű, de nem is kicsi.  Magam a nagyjából 1x1 m-es kiterjedésű Fehér műterem c. képet lemértem: az is 9 kg-ot nyom.   
Mindez azért tűnt fel nekem, mert a művész nyilvánvalóan nem kilók alapján tartja értékesnek alkotását. Viszont megjegyzése igaz és szellemes.
Ezzel szemben G. Gershwin apja nem értett a zenéhez, és stopperórával a kezében hallgatta fia muzsikáját. És amikor végighallgatta a Rhapsody in Blue c. új szerzeményt, lelkesen konstatálta, hogy ezúttal már igazi remekmű született, nem holmi rövid sláger. A Kékrapszódia 13 perc és 10 másodpercig tartott.
Nem tudom, megérte-e a papa a Porgy and Bess bemutatását. A komplett opera-felvétel lejátszási ideje hozzávetőlegesen két óra 32 perc.  Igazi remekmű: Majdnem tizenkétszer jobb zene, mint a Kékrapszódia. (mosoly-jel)
Az az igazság, hogy nem lehet mindent literrel, méterrel, percekkel mérni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7915429366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása