Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.02.25. 14:34 emmausz

Influenza

Különös éjszakám volt, melyet különös nappal követett.  (Ne jöjjön vissza!)
Amit korábban nem gondoltam, tegnap estére úgy elkapott az influenza, hogy nyolcvannal tekert a szívem, s egy pillanatra sem hagyott nyugodni.
Ugyanazt éltem át éjszaka, mint gyerekkoromban, amikor a zúgógombbal szórakoztunk.
Ugyanaz a sivító hang szünet nélkül a fülemben. Nagyon ritkán van lázam, de most lehetett, nem is kicsi, mert őrültségek jártak a fejemben.
Nevezetesen az, hogy szívem biztos kiakadt, azért kalimpál nonstop.
Aludni nem tudtam. Folyton azon járt az eszem, hogy a háziorvos, ha meglátja szívem tekerését, azonnal kardiológus szakrendelésre küld.  
Legjobb esetben onnan tovább küldenek a Szent Margit kórházba, ahol megállapítják a ritmuszavart, és sokkal helyreállítják a szinuszt.
Tovább is s legjobb esetet feltételezve, leveszik a véremet, bekötnek egy kanült, az elsőre sikerül, készítenek egy EKG-t, majd szívultrahangot. A szubintenzíven kivárom soromat, majd elaltatnak. Aztán reményeim szerint visszaáll a rendes szívműködésem a legközelebbi zűrig.
Persze nem ez történt.
Letámolyogtunk mindketten a kocsihoz, el a háziorvoshoz.
Panaszolom neki, hogy kalapál a szíven, 38.1 volt a lázam reggel, szédülök, szikrányit se tudtam aludni az éjjel, berekedtem, szárazon köhögök, fájnak az ízületeim, fáj a fejbőröm… Mire ő: tipikus influenzakép. Antibiotikum, lázcsillapítás, és helyre fog állni az egészségem, és a feleségéé is, hiszen egymást fertőztük.
Itthon hűségesen bevesszük a kapszulát a lónagy antibiotikumot, lázcsillapítunk. Én még így nem jártam. Ekkor ugyanis olyan reszketés fogott el, vitustánc? hogy nem tudtam megmaradni a takaró alatt. Bekaptam egy kis Jägermeistert, hogy magamhoz térjek, kiálltam a napra a radiátorhoz, s csillapodott a nyomás. A lázam elmúlt, izzadok, mint egy ló, közérzetem délutánra látványosan javult. Kétszeres a megkönnyebbülésem. Nincs szívbirizgálás, túl vagyok az influenza nehezén.   Megyek zuhanyozni, aztán talán aludni, mert rengeteg pótolnivalóm van.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr715491128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása