Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.03.02. 07:53 emmausz

Zimm-zoom

Itthon rostokolunk (rostok, ném. pihenőnap), tehát vesztegelünk, mert pihentetőnek nemigen mondható az influenzás állapot. Tudjuk, hogy Emil temetése, gyászmiséje négy órakor kezdődik.  Itthon a tévé be van kapcsolva. Négy órakor hírek. A fülem kettéáll. Meghalt Balsai István egykori miniszter. Még korábban – bár ez nem hangzott el – egy évig a piarista gimnázium tanulója, nekem osztálytársam.   Emil a gyermekkori barátom, Balsai osztálytársam. Mi tagadás, fogyunk. Ha nem is tudatosan, az élt bennem, hogy mindkettő tovább él nálam. Egyiküket az élet edzette, másikukat a komfort óvta, valamivel fiatalabbak nálam… és mégis.
Mivel életünk (hossza is) misztikus, nem akarom kitalálni, hogy milyen szisztéma szerint alakul hosszúra vagy rövidebbre földi átsuhanásunk ideje.
Egy, a világűrről készült, hatalmas felbontású videó ejtett ámulatba. Zoomol a kamera az egyre szűkebb képkivágásokra, de akármeddig zoomol, a képmező sűrűn tele van fehér pöttyökkel. A fehér morzsák egyenként egy néhány milliárd csillagból álló galaxistengert láttatnak. Ha eddig tudtam, merre van a fölfelé, a csillagtérben elvesztem térérzékemet. Mivel a földről nézem az eget, minden fölfelé van, csak a föld van lent. De mivel az meg gömbalakú, ami lent van, az inkább bent van, mint lent. De bent van-e igazán? Mihez képest?
Egy másik kép is foglalkoztat. Emil barátommal néztünk egy filmkomédiát. A film egyik epizódjának a kellékei: Egy tér tele turistákkal, egy felhőkarcoló föl-le mozgó kamerával, és egy férfi, a főszereplő.   A kamera megmutatja a lenti nyüzsgést. Emberek mindenütt. Majd elindul felfelé: Mire felér, a tömeg hangyamód viselkedik. Tömörülő-ritkuló mozgásuk látszik. Majd megszólal a főszereplő: Nézzék, ott az a sok ember. Egymást tapossák. Mit emberek, hangyááák, MIKRÓBÁÁÁÁK! De én, de ÉN, de ÉÉÉÉN… és ekkor a kamera már lefelé mozog – szédült tempóban. Még látszik a handabandázó ember, amint gesztikulál, majd már csak a hangja hallatszik. De éééén, de ééén.
Aztán az is elillan a semmibe.
Így vagyunk mindnyájan. Egyedülállóan értékes istenteremtmények, de azért legyünk észnél. Azt hiszem Avilai Sz. Teréz szembesült egy jelenés alkalmával a hanggal. Én (Jézus) vagyok minden, te semmi vagy. Persze jól kell érteni. Hozzá képest mintegy semmi. Kezdetben volt az Ige, minden általa lett, ami lett. Mi pedig nélküle semmit se tehetünk. Egyszerre igaz. Hangyák, mikróbák vagyunk, de saját történetünk főszereplői is egyben.
Szíves miheztártásunk végett írom le, mert nem árt, ha tudjuk.        
    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2815499586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása