Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.04. 03:42 emmausz

Mit ünneplünk április 4-én?

Hány, de hány családi vonatkozása van egy-egy társadalomnak más-más hangsúlyt adó nevezetességnek. Hű, ez nagyon bonyolultra sikerült.
Jobb, ha mindjárt családokkal megesett sztorikkal állok elő.
- BL mesélte a fiának, hogy az Osztapenkó-szobor, ha jól megnézzük, éppen Farkasrét felé integet, éppen a Rácz Aladár utcára, ahol lakunk.  Fia, ifj. BL az óvodában az óvónéni kérdésére, hogy mit fejez ki az Osztapenkó-szobor, sietett elmondani, hogy mutatja az M7-esen, hogy merre laknak a B.-ék.
- Cs. kisgyerek volt az 56-os forradalom idején. Történt, ami történt, megalakult a „Forradalmi Munkás-Paraszt-Kormány” természetesen Kádár János vezetésével. Amikor az iránt érdeklődtek, hogy ki is Kádár János, Cs rávágta: A munka paraszt elnöke.
- Talán K.-val fordult elő, hogy az óvó néni (tanító néni?) megkérdezte, hogy mit ünneplünk április 4-én? Habozás nélkül megmondta: A Zs. születésnapját.
Ne rejtélyeskedem tovább. Az ország immár semmit sem ünnepel április 4-én, csak mi, Zsuzsa születésnapját, aki éppen ezen a napon született.

Én Miklós vagyok, de Gellért napon születtem. Ezzel szemben I. húgom az én nevem napján, december 6-án. Viszont PT., egy kollegina, aki a velem szemközti íróasztalnál dolgozott, szintén szeptember 24-i.
December 24. nemcsak Jézus születésnapja, hanem mind azoké is, akik ezen a napon születtek, pl. egyik unokaöcsém, Z.
Egy másik unokaöcsém október 23-án született, ami viszont közben a rendszerváltozás óta ünnep lett.
Emlegetett Cs. egyébként szintén jeles napon érkezett a világra, augusztus 20-án, Szent Istvánkor.
E. unoka éppen Szilveszter napján született, így egy évet bármikor letagadhat. Hamarabb kellett iskolába vonulnia egy évvel, mintha egy fél nappal később születik.
Á. unoka fiú létére nőnapon született, március 8-án.
Tovább is van, mondjam még?
Ne mondd, hisz ez csak egy poszt, hallom lelki füleimmel, mert a testi füleim kissé vesztettek korábbi hallásélességükből.

     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4715589338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása