Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.07. 03:43 emmausz

Bentről kifelé

Bentről kifelé nézve azt látom, hogy egyesek nagyon óva intenek a császkálástól, mások fittyet hánynak a koronavírusnak.
Aztán azt látom, hogy a bezártság feszültséges. Szaporodnak az ingerült megjegyzések a kibertérben és azt hiszem, nem csak abban.
Aztán azt látom, hogy bizonytalanságot okoz a rendkívüli intézkedések megannyi elvarrhatatlan szála.
Azt is látom, hogy egymásnak ellentmondó véleményeket hangoztatnak egyesek a virológia részkérdéseiről. Már megvan az ellenszer, nincs meg, van elég lélegeztetőgép, az Isten óvjon mindenkit attól, hogy rá kerüljön, mert roncsolja a tüdőt.
Aztán a tévé kéjelegve mutogatja, hogyan szúrják a tűt a páciensekbe, a véradókba. Muszáj ezt mindennap mutogatni?
Aztán azt is látom, hogy a vallásellenes karikatúrát naponta többször megosztják tiltakozásuk hangoztatásával. Nem ismerik a régi mondást? Mindegy, mit mondanak, csak rólunk beszéljenek.    
Aztán a nem kívánatos politikai emberek arcképét is naponta százszor látom. Ugyanaz a szitu, mint feljebb. Ennél jobb ingyen reklám nem is létezik. Politikai öngól. Miért csak én látom?
Aztán unásig tele vagyunk kért és kéretlen virtuális műsorokkal. Ezek hirdetik magukat, és egyáltalán nem biztos, hogy érdemes rájuk időt pazarolni. Általánosságban azt mondhatom, hogy soha annyi ingerrel nem akartak bennünket bombázni, mint a vesztegzár ideje óta. Aki uszul a szemek kandiságát folyamatosan valamivel táplálni, most bő lehetősége adódik rá. Nagy kísértést jelent ez azoknak, akik hajlandók volnának elmélyedésre.
Azt olvasom, hogy egyesek bírálják az on-line szertartásokat. Tegyék, ha tudnak helyette jobbat. Senki se hiszi, hogy egyenlő értéke volna a biomechanikus részvétellel, de azt se gondolja senki, hogy normális időket élünk.
Bentről kifelé azt látom, hogy ez a vírusos nyavalya nem madárinfluenza. A szárnyasok önfeledten trilláznak, raknak fészket, s viszik csőrükben serdületlen fiókáiknak a biolánc alsóbb fokáról szerzett élő fehérjét.
Jó lenne, ha mindenki moderálná magát, és örömmel nézne a ki tudja milyen hosszú kifejlet (f)elé.
Az élet régen se volt habos torta. Jól példázza ezt Esterházy János mártíriuma, amelyet ma Böjte
Csaba vezetett elő. Hány megnyomorított élet bánta a társadalmakon végzett kísérleteket!!! Uram, irgalmazz!
Abba is hagyom. Aki él, az éljen, ha lehet, ne féljen, tartson ki, s írja alá a kisebbségek jogairól szóló petíciót, mert az idő lejár, és elég későn kapcsoltak ötös-hatos fokozatba a népek. Ráadásul az EU szervere is kifeküdt az aláíróostrom folytán. Hogy mi lesz ebből?
***
A „melyik gombot nyomtad meg” históriájának utolsó epizódja velem esett meg, április 26-tól máig rejtve maradtak blogbejegyzéseim. Immár pótoltuk a hiányt, bevallom nekem fel se tűnt, hogy nem érkeznek kommentek írásaimhoz. Azt gondoltam, hogy úgy mint régen az íróasztalfióknak írtak egyesek, most kicsit ilyen a körülöttem eluralkodott némaság.  Mint kiderült, ennyire nem rossz a helyzet.
***
Elhatároztam, hogy az emberi méltóságot újra egy kifejező zenével illusztrálom. A berlini erdőben felépített amfiteátrumban felcsendülő szépséges Massenet-zenével, a Thaïs meditációjával hódolok.
https://www.youtube.com/watch?v=6X2Nvx--k1U

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8515666880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása