Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.30. 02:57 emmausz

Csak röviden

Gyerünk, gyerünk, gyerünk, mert gyors az élet – szólt a múltban valamelyik operettben. A 21. sz-ban, ha lehet, még sokkalta gyorsabb az élet. Akik a FB-ot böngészik, mintha állandóan valami jobbat keresnének, s csakugyan szinte folyamatosan görgetik az újnál újabb, illetve az már ezerszer látott-olvasott információkat.
Lám, a blog rövid szó. a poszt is az. A poszt legyen rövid tartalmában is. Most megpróbálom több műfajban.
Vers: Weöres:
A kőbéka lassan ment / A kő-béka lassan ment. / Kitépték az éjfél szőrét, / lenyúzták a hajnal bőrét. / A kő-béka lassan ment./
Hát ez is hosszú. Nézzünk rövidebbet:
- „Szőnyegevő sötétség”  vagy
- „Hóló” vagy
- „Tojáséj”
Paródia: „Most abbahagyom a versírást, mert eszembe jutott valami.” (Karinthy)
Regény-zanza: A Pál utcaiak kiverték a vörös ingeseket a grundról, ahová ezek után nagy házat emeltek a felnőttek. (Molnár Ferenc)
Elbeszélés: Dögüjj meg, kutya! - mondta a csóré vendég a lagzin, s úgy is lett. (Móricz Zs.)
Foci: Az angol-német meccseket jellemzi egy angol: Kilencven percig tart a fej-fej melletti küzdelem, majd a németek győznek.  
Politika: A nyílt sisakos küzdőnek kevés esélye van a győzelemre.
Cinizmus: Megveszlek kilóra.
Globalizmus - szuverén államok. A kettő nem megy egyszerre.
Történelem: Az idők során valamennyi birodalom kudarcot vallott. Azért újra és újra megpróbálnak  egy újabbat összetákolni.
Történelem (G. szerint): Abban az időben nagyon sanyargatták a szegény jobbágyokat. 
Kémia: Minden kémia az anyagi világban. Vagy te mást tudsz?
Szótár: szócikkek ábécérendben.
Enciklopédia: Ugyanaz, de témák szerint.
Közmondás: Igazság egy mondatban. Az ellenkezője is igaz sokszor. Pl. szemesnek áll a világ, kontra: szemtelenek még inkább.
Vicc. pl. Süketek párbeszéde. 1. beszélő: Ismered a Kovácsot? 2. A Kovácsot? 1. Kit?
Egy poszt legyen rövid, különben senki nem olvassa el rohanó korunkban. S most meglepve konstatálom, hogy a rövidekről szóló írásom máris hosszú lett.
Ki fogja így elolvasni? Pedig még nem is írtam ezer és egy féle rövidről.
***
Egy zene is legyen rövid. Próbálkozom a Zarathustra-nyitánnyal. Szerintem jó rövid. https://www.youtube.com/watch?v=dfe8tCcHnKY

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4415729254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása