Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.07.12. 16:28 emmausz

Nehézségek és szépségek

Engedtem a csábításnak, és vettem a FülesBagoly után egy másik szerkesztésű olasz módra készített rejtvényújságot. Hát ez most drágább, hát ez most a kemény dió felé hajlik. A Gyócsy Géza, Schmidt János szerzőpáros régi motorosok, akik meglehetősen magasra teszik a lécet. Más szerkesztési módot alkalmaznak az általam megszokotthoz képest.
Választóvonalaik megkeresése fáradságosabb, mert igen gyakran irányt váltanak, ezzel állandóan figyelemmegosztásra késztetve a fejtőt.
Nekem az is szokatlan, hogy a kitöltéshez apró betűkkel kell hozzálátni, mert kicsik a négyzetrácsok. Mivel továbbra sem vagyok hajlandó ceruzával és radírral dolgozni, elég érdekes képet mutat némelyik rejtvény, hiszen tollal piszkálom át a betűket, ha muszáj.
Meglepő az is, hogy a szófordulatok a meghatározásokhoz teljesen eltérőek az általam megszokottól. Igazából a szerzők észjárását kell megismernem ahhoz, hogy pontos megoldásokra leljek.
Még furcsább nekem az is, hogy nem utalnak a zárt betűkre.
Nem sorolják őket, noha vannak bőven ezekben a rejtvényekben is.
Mondom, hogy csaknem kemény dió jellegű feladványokkal operálnak.
Én meg hosszabban törhetem a fejem, mire egy-egy rejtvénnyel végzek.
A visszatérő kérdés persze most is ez: Nincs jobb dolgom? Nincs ennél fontosabb?
Biztos, hogy van. De olykor nem világos, hogy mi volna az.
Tegnap T. kérésemre készített rólam egy fotót. Az üzletközpontban üldögélek egy támlás széken egy napernyő árnyékában. Maszkom színe és a napernyő búrája (eddig bura volt a helyes, az új szabály szerint a búra a helyes) harmonizálnak. Megijedtem, szembesülve dagadtságommal.
Jó lesz fogynom.    
Jó lesz?
***
Zene. Ígértem Sosztakovics 2. keringőjét. Egyes vélemények szerint a maga nemében a legszebb. Talán. Mindenesetre szeretem hallgatni.
https://www.youtube.com/watch?v=3xbME5jVlG4

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2815997790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása