Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.14. 20:29 emmausz

Láttuk, hallottuk, olvastuk

Régi hetilapok rovatcímei. Kulturális eseményekről tudósítottak, filmek, drámák, hangversenyek, operák kritikáit hozták és könyvek recenzióit. Ma E-bookot olvasunk, FaceBookot nézünk, hallgatunk, no meg blogokat. (Az okostelefonos szokásokról nincs véleményem, hisz mobilom sincs.) Ma meghallgattam Laci sógor (püspök) okos elemzését az egyház mai kihívásairól. Megjegyeztem, hogy a lelkigyakorlatát fűszerező zenék zöme Dax-szám volt, köztük a kedvencem, az örvendező zsoltár.  Elolvastam a nap szentjének, a vértanú Maximilián Kolbe levelét a zsolozsmás könyvből, meggratuláltam a FB által nyilvántartott születésnaposokat, meggondolva, hogy hozzám képest ki mennyire fiatal, mennyire öreg, s hogy megöregedett, mióta nem figyeltem oda.
Volt, aki a klímahelyzettel foglalkozott, volt, aki saját szépségével, volt, aki fiának gratulált, s volt, aki a fővárosi közlekedés méltatlan helyzetét taglalta.
Nemrégen ismételten kaptam két kötet könyvet. Még nem tudom, kinek fogom felkínálni a duplumot.
***
Ma reggelre elmúlt a kánikula. Kellemes volt nyitott ablaknál élvezni a friss levegőt.
(Milyen jó, jegyzik meg a mindenáron optimisták.)
Mire leírom, újra összeszedi magát a nap és próbálja behozni a lemaradást.
(Milyen jó, jegyzik meg a mindenáron optimisták.)
Reggel kicseréltem Hópihe nyuszi illemhelyül szolgáló tálcájában a fűrészport.
(Milyen jó, jegyzik meg a mindenáron optimisták.)
Délutánra átnedvesedett újra az „alkotmány”.
(Milyen jó, jegyzik meg a mindenáron optimisták.)  Nem osztom véleményüket.
***
Mindent összevéve azt kívánom hangsúlyozni, hogy a valóságnál nincs jobb, mert a valóság maga az élet az összes kanyarjaival együtt. S tudjuk, hogy a javunkra van kitalálva a föld. A mi utunk nem utca, nem köz, hanem út, amely valahonnan valahova vezet.
Kell ennél több?
Nem kell.
***
Az már tényleg csak ráadás, hogy darás tészta volt ebédre, ami igen finom annak, aki szereti, és még inkább a ráadás, hogy a kávé után a maradék fagylaltot is elfogyasztottuk.
***
Retro. Az Éva moziban megnéztem kölyökkoromban a Római olimpiát, ami ugye 1960-ban volt. Láttam, az orosz súlyemelő, Vlaszov hatalmas teljesítményét. Hazamentem, és a mi korábban sose sikerült, az expanderünket kinyomtam az összes rászerelt rugójával.
Ma megnéztem egy visszatekintő filmet. Az angol Owen mesél hatalmas teljesítményéről, pályájáról. Százötven gólt rúgott, félelmetes megszállottja volt a labdarúgásnak. Nem érdekelte más, mint hogy gólt kell rúgni. A videó végén rájöttem, hogy már félórája be kellett volna vennem az esti gyógyszereket. Megállíthatatlanul vonultam a konyhába, hogy a kikészített pirulákat bekapjam.  
***
Zene. Legyen a győzelmi kórus és bevonulási induló az Aidából.
https://www.youtube.com/watch?v=tp8_bytIiqI
 
  

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416140090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása