Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.28. 02:22 emmausz

Diffúz nap

A Nap diffúz módon sugárzott naphosszat. Kellemes szél fújt hozzá. Az égen cirkáló felhők biztosították a sugárzás diffúz jellegét. Szórt fényét kínálta a Nap.
Más vonatkozásban is diffúz, szórt napom volt.
Egy kicsit regényt olvastam,
egy kicsit a napi szokásos blogokat,
egy kicsit olvastam a Károli-bibliát, Lót felesége sóbálvánnyá változását.
Megírtam a kommentárt,
kicsit kényeztettem a vendég nyuszit, a Hópihét.
Kicsit élvezkedtem, mert Matyi balatoni képének fényes sikere lett, egy nap alatt több mint negyven lájkot kapott, ami azért kimagasló. Alig győztem hárítani a dicséreteket, hiszen nem az én képem, nekem csak feltűnt, hogy milyen jól elkapja a témát, milyen jó a képkivágás, milyen beszédes a tó hajnali bemutatása.
Legjobban Deske rövid összefoglalója tetszett. Tömören fogalmaz, már-már balladai homályba vész, hogy mi is történt vele.
A Bolondok hajója mellett még mindig kitartok, noha csaknem kellemetlen, ahogy pl. a katolicizmust ábrázolja. Az izgága ikerpárt pedig megszállottként mutatja be. Alig hihető, hogy két gyerekcse ilyen gonosz volna.
***
Tegnap Szent Mónika napja volt, ma fiának, Szent Ágostonnak a napja van. Van Mónika keresztlányunk, és van Ágoston unokánk. Mindkettőt éltesse a Jóisten! Ezt a számomra is informatív idézetet találtam Ágostontól: „Mintha a magasságból szavadat hallottam volna: »Én az erősek eledele vagyok. Növekedj, és eszel majd belőlem. Nem te változtatsz azonban engem magadba, mint tested eledelét, hanem te változol majd belém.«” (in: Vallomások
Mostanság láttunk néhány tucat fotót egykori lakóhelyünkről, ami már évtizedek óta nincs meg. Láttuk a ház mögötti sufnisort, mellette egy házikót, melyben egyedül élt Schrauf Ida. A nevén túl alig tudok róla valamit. Csendes volt és magányos.
Láttam a patakunkat (Keserű-ér) is, amely mentén oroszok járőröztek gyerekkoromban.
A Farkasréti temetőben pedig találkoztam egy névvel: Ferjancsik. A házunkkal szemközt lakott egy ilyen nevű valaki, no meg egy Binder nevű fiatalember, akinek versenybiciklije volt.
***
Emelkedik a vírusfertőzöttek száma. Az utolsó napi adat, 91 újonnan tesztelt eset. Persze összefügg azzal is, hogy hányakat tesztelnek. Ez meg annak a függvénye, hogy a kritikusabb helyzetben lévő országokból hány nyaraló érkezik haza. Szeretném már feledni ezt a virnyákot, amely sajnos a kutya hűségével lohol az emberek után.
***
Zene. Volt egyszer egy KEX nevű együttes. Különös hangvételű számuk. A család.  Akkor is szerettem, amikor először hallottam, és ma is változatlanul kedvelem. Íme. https://www.youtube.com/watch?v=SKQ1iVW6otg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3316179516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása