Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.02. 03:35 emmausz

Jelenségek

Már többször foglalkoztatott az a megoldhatatlan kérdés, hogy az első pünkösdkor Péter apostol beszédét ki-ki hogyan hallhatta a saját nyelvén. Mivel megoldhatatlan a kérdés, észszerű magyarázat sincs rá. Először is Péter – vélhetően nem tudott mindenféle nyelveken. Másodszor: nem volt szinkrontolmács, se egy, se több. Harmadszor, ha egyszerre több nyelven hangzott volna el a beszéd, a hangzavarból semmi sem lett volna kivehető. Következésképpen annyi megállapítható, hogy racionális magyarázat nincs. De hát Istennek semmi nem lehetetlen.
Hogy mégis valami sejtésünk legyen a dologról, kicsit hasonló volt, amit rokongyerekek társaságában elkövettem. Azt mondtam Mica gyerekeinek, hogy ETNEVEL. Csak egy gyerek értette, Levente, mert ő tudta, hogy az ő neve visszafelé e t n e v e l. Hogy mi hangzott el pünkösdkor, arról nincs magnófelvétel. De a részt vevő nációk a saját nyelvüket felismerték. A többiek nem. Viszont minden egyes törzs, náció, csak a saját nyelvükön elhangzottakra figyelt fel. Ennyi bizton állítható az egyszerű kísérletet megértve.
***
A nyár folyamán egyszer sem fordult elő, hogy hosszúnadrágba bújjak. Ma megtörtént. Itt járt egy hidegfront s kihűtött. Estére kettős fronttá alakulhatott, részben, hogy a meteorológusnak igaza legyen, részben, mert egyszerre zúg a fejem, s közben kissé szédelgek is. Tudom, hogy – mint a kémény – ez is korommal jár.
***
Kettecskén bús öregem. Tegnap hazakerült a vendégnyuszi. Az az érdekes, hogy egy hét alatt annyira megszoktuk, hogy közénk tartozik, hogy a ketrece helye mellett elballagva tudatosítanom kell: okafogyott a halk mászkálás, zajongásomra nem ébred fel a nyúl, hisz itt sincs.
***
Isten áldását kérem a világra; szeptember 1. lévén a pandémia körülményei között iskolába kerülő gyerekekre kiváltképpen. Hogy lehet kiküszöbölni a járvány terjedését, amikor csak országunkban egy millió kétszázezer fiatal indul a tanintézményekbe, s kerül közel egymáshoz óhatatlanul. Isten óvja teremtett világát a nagyobb rossztól!
*** 
Még megjegyzem, hogy ma a világban általánossá vált, hogy mindent pénzben mérjenek, értékeljenek. Ez teljes tévút, amiről le kell állni. Elég a tisztes egyszerű életvitel. Az ember az Isten képmására teremtetett. A hangsúlyt az emberi méltóság helyreállítására, a kölcsönös jó szándékú közeledésre, a közösségteremtésre, a szeretet és tisztelet kifejezésére, a kölcsönös tapintat, az igaz értékekkel való töltekezésre kell tenni.   
***
Zene. Iskolaév kezdetén. Veni Creator Spiritus (gregorián).
https://www.youtube.com/watch?v=gQGBMl_CGQI
 
             
     
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216185978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása