Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.04. 11:45 emmausz

Isteni/emberi gyógymód

Találtam korábban egy könnyített szövegű német nyelvű Újszövetséget a könyvmegállóban (akkor még állt a szekrény). Nekem alighanem nehezebb ez a szöveg, mert nem az eredeti szófordulatokkal él a szerkesztő. Én meg azt ismerem.
No, mindegy.
A hegyi beszédet követő fejezet egyik mondata ragadt meg bennem: „Herr, wenn du willst, kannst du mich heilen!” (Mt 8,2b) „Uram, ha akarod, meggyógyíthatsz engem” – mondja a leprás, s mert Jézus akarta, azonnal meggyógyult. Lehet, hogy mindenkinek, aki betegnek érzi magát, naponta ezzel a mondattal kellene kezdenie a napot. Igaz, hogy Jézus nem gyógyított meg mindenkit, de sokakat igen, és pillanatok alatt.   
Miért is írom ezt?
Ugye vérhígítót szedek, olyat, ami nem olcsó se az EP-nek, se nekem. Viszont szükségem van rá, ereim állapota miatt. A feneség az, hogy évente szívgyógyász, s ki tudja még miféle éves szakorvos engedélyéhez kötik a pirulával élés lehetőségét. Vajon mire gondolnak? Elképzelik, hogy okafogyottá válik a hígító szedése? Aligha. Akkor meg…?
Nos, a koronavírus járványa miatt esetemben telefonon kellett kérni a szakorvos engedélyét, aki meg is adta azzal, hogy készíttetek egy EKG-t, azt elviszem neki, s ő csinál egy szívultrahangot.
Engedélyével elmentem a háziorvoshoz, az beutalt EKG-re. Ma voltam ott. Kezemben a szinusz-görbe. Ezzel kell jelentkeznem a szívgyógyásznál, de csak akkor fogad, ha telefonon időpontot kérek a szakrendelő recepciósától. Az idő pedig megállíthatatlanul halad. A hosszabbításkéréstől eddig eltelt 38 nap, az újabb vizitre is nyilván várnom kell. Ha fogad, én viszem az EKG- görbéket és a gyógyszerlistámat. Mindez tehát kb. két hónap, s én nem gyógyultam meg, csupán szívem állapotfelmérése történt meg. Muszáj összevetnem a két hónap sziszifuszi erőlködéseit a jézusi gyógyítással:
Itt két hónap alatt állapotfelmérés, Jézus esetében meg egy leprásnak egy pillanat alatti kigyógyítása.
Összehasonlíthatatlan a két teljesítmény.
Jézus ma is gyógyít.
Ma sem gyógyít meg mindenkit, de akit igen, azt azonnal.
Szeretném, ha betegeinkért, együtt vagy külön, hozzá fordulnánk segítségért.
Halálos beteg egyik volt osztálytársam, több velem korú illető sincs jó bőrben, de a családban is folyton van kiért imádkozni.
A többi nem a mi dolgunk.
***
Ceterum censeo  covid-19 virum esse delendam! (Catovich M.)
***
Zene. Legyen egy témába vágó zene. LGT: És jött a doktor
https://www.youtube.com/watch?v=Iy077J1LG6M

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016188880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása