Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.02. 16:53 emmausz

Propaganda agyba-főbe

Egy alkalommal három tini utazott a villamoson a Duna mentén. A Lánchídhoz érve két fickó összekacsintott, és arról próbálta meggyőzni a harmadikat, hogy az alagút arra szolgál, hogy esős időben a hidat behúzzák a védett helyre. Addig-addig érveltek, mígnem a harmadik beletörődött, elfogadta a lehetetlent a híd és az alagút viszonylatában.
Gyerekkoromban hallottam, hogy valaki nagyon utálta Mussolini politikáját. Az illető huzamos időre Rómába indult. Az olasz vonatok tele voltak Mussolinit életető propagandaanyagokkal. Barátunk meg volt rökönyödve. Néhány hónap múlva viszont itteni ismerősei voltak megrökönyödve, mert a kiküldetésből visszatérő átvette a milliószor hallott politikai szlogeneket.
Huxley Szép új világ c. könyve a jövőbe kalauzol, ahol boldogságszérumon él a robotizált lakosság. Mindenünnen harsog feléjük:
„Szóma – ha mondom – segít a gondon.
Már egy-két köbcenti helyre biccenti
.”

(Akkor még nem terjedt ki a mantra a kockázatokról és mellékhatásokról, amelyeket okvetlenül meg kell tanácskozni a patikussal vagy a kezelőorvossal.)         
Ugorjunk a jelenbe! Ma VD blogjában ezt olvasom : „A gender-elmélet a Sátán zseniális találmánya. A gonoszság butaságon, átgondoláshiányon és alul-informáltságon keresztül valósul meg.”
Hozzáteszem, hogy ha valaki egyetemen, óvodában vagy éppen iskolában százszor hallja a gender-elmélet sületlenségét, és olyanoktól, akiknek némi tekintélye van előtte, a perverz szamárságokat könnyen hitelesnek fogja gondolni.
Vigyázni kell a politikai sületlenségek megszűrésére, mert könnyen benyalja őket a kritikátlan befogadó. Pl. jogállamiság, pl. korrupció mértéke, pl. idegenek papír nélküli betörése egy-egy országba.
***
A tücsök és hangya meséje közismert, nem kell elmesélnem. Egy változata szerint télen felkeresi az irigy hangyát a frakkba öltözött tücsök, és eldicsekszik az elképedt hangya előtt, hogy most indul Párizsba, ahol hangversenyt fog adni nagyérdemű közöségnek.
Én egy harmadikat szeretek. A hangya nyáron szorgalmasan dolgozott, a tücsök pedig csak zenélt, és szórakozott. Ősszel aztán mind a kettő megdöglött.
***
Kíváncsi vagyok, unokáinknak „bejön”-e ez a poén. Mondd i-betűvel, hogy kerékpár.
Oké. Kiríííkpííír.
Na, nem, te szamár: bicikli.     
***
Zene.  When you can play Bach's Double Violin Concerto, and you're only SIX

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4716224988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása