Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.27. 02:32 emmausz

Nem értem

Csaknem érthetetlen az érdekek eluralkodása az értékek felett. Végképp megkergültünk?
Mondok néhány példát. Ha valaki magát nőnek érzi férfi létére, nem kérdőjelezhető meg. Miért nem?
Ha valaki kijelenti, hogy csak a fekete számít. Nem kérdőjelezhető meg. Miért nem?
Ha valaki fűt-fát összehord, hogy saját hazáját rossz színben tüntesse fel, nem büntethető. Miért nem? 
Ha valaki azt mondja, hogy megveszlek kilóra, nem büntethető. Miért nem?
Ha valaki kívülről besétál az EU-ba, jóllehet nem választott képviselő, és ott osztja az észt, nem vezetik ki. (Dehogy vezetik, dehogy vezetik, mint a galambot, etetik.) Miért nem?
Ha a török elnök hibbantnak minősíti a francia államfőt, mert az nem kívánja eltűrni a franciák feletti fetvát, nem ítélik el. Miért nem?
Bezzeg az én időmben, de most komolyan:
Oly korban élünk, amelyben divat a hazaárulás.
O tempora, o mores. Mi lesz veletek, értékek?
Mi lesz veled, európai civilizáció,
mi lesz veletek, társadalmak?
***
Zene.
Nagyon nem akartam megosztani az elcsépelt slágert (Oly távol, messze van hazám) Hát persze, hogy távol van, ami messze van, persze hogy messze van, ami távolra esik. Azért sem akartam, mert ha igaz a keletkezéstörténete, akkor úgy zajlott, hogy az énekesnő (Boross Ida) a stúdióban októberben lemezre énekelte a hazavágyó dalt, s 56 szilveszterén Bécsbe távozott. Ettől kezdve hamisan cseng a fülemben. Mégis megosztom, mert 56-ban 57-ben és még később is megállás nélkül ismételték az rádióadók. Többször, mint a Que Sara, sara c.-t, többször, mint a Csokko-csokko-csokkoládét. A dallam egyébként angol szerzemény, de német változata is volt.  
https://www.youtube.com/watch?v=LUTHajlSGKk

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5616259366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása